Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juhannuksen onnettomuuksissa synkät uhriluvut – 14 kuollut, joista yhdeksän hukkui

Kahtena edellisenä juhannuksena onnettomuuksissa kuoli huomattavasti vähemmän ihmisiä.

Kotimaa
 
Meri Liukkonen
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Juhannuksen aikana tieliikenteessä on kuollut kolme ihmistä.
Juhannuksen aikana tieliikenteessä on kuollut kolme ihmistä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Juhannuksen aikana sattuneissa onnettomuuksissa on kuollut yhteensä 14 ihmistä. Heistä kolme on kuollut tieliikenteessä ja kaksi mönkijäonnettomuuksissa.

14-vuotias tyttö loukkaantui vakavasti traktorimönkijän ulosajossa Vihdissä juhannuspäivänä aamuyöllä. Tyttö menehtyi vammoihinsa Töölön sairaalassa iltapäivällä. Mönkijän kuljettajana toimi 17-vuotias poika, ja kyydissä oli tytön lisäksi kaksi muuta matkustajaa.

Muista onnettomuuksista kaksi sattui jo aatonaattona. Torstaina iltapäivällä 52-vuotias mies kuoli matkailuauton ulosajossa Hollolassa. Samana päivänä sai surmansa myös iäkäs mies, kun hänen kuljettamansa mönkijä suistui pellolta ojaan. Mies jäi mönkijän alle ja kuoli tapahtumapaikalla.

Juhannusaattona aamuyöllä nuori mies kuoli, kun henkilöauto suistui tieltä Humppilassa.

Juhannusaaton ja juhannuspäivän välisenä yönä 16-vuotias paikkakuntalainen poika kuoli mopon ulosajossa Hämeenlinnassa. Mopo suistui mutkassa ulos tieltä ja törmäsi valotolppaan. Kyydissä oli pääkaupunkiseudulla asuva tyttö, joka sai vakavia vammoja.

Myös Ylivieskassa sattui lauantaina mönkijäonnettomuus, jossa loukkaantui ulkopaikkakuntalainen nainen. Oulun poliisilaitoksen mukaan hänen vammansa ovat vakavia.

Juhannusaattona hukkui yhteensä kuusi ihmistä. Lisäksi lauantaina on hukkunut yksi ja sunnuntaina kaksi ihmistä.

Saarijärvellä keski-ikäinen mies oli kalastamassa juhannusaattoaamuna kahden lapsen kanssa, kun vene kaatui. Lapset pääsivät uimaan rannalle, mutta mies painui veden alle ja kuoli.

Outokummun Pitkälahdessa Juojärvellä hukkui 75-vuotias mies, joka oli lähtenyt kalaan.

Alkuillasta 75-vuotias mies hukkui mökkirantaansa Hollolassa Hämeenkosken Leppälammella. Mies oli lähtenyt saunasta uimaan, mutta painunut hetken päästä veden alle.

Luhangassa puolestaan sattui noin kello 19 moottoriveneonnettomuus, jossa kuoli kahdeksanvuotias lapsi ja 40-vuotias mies. Yhteensä viiden hengen seurue oli ollut liikkeellä Päijänteellä, kun vene kaatui.

Puumalassa noin 70-vuotias mies vajosi uintireissulla veden alle ja kuoli elvytyksestä huolimatta.

Juhannuspäivän iltana noin 30-vuotias mies hukkui Haminassa Onkamaanjärvellä. Kaakkois-Suomen poliisin mukaan mies oli kalastamassa ja hänen veneensä kaatui.

Sunnuntaiaamuna yli 70-vuotias nainen hukkui uintireissulla Kainuun Ristijärvellä sijaitsevalla Seitenjärvellä.

Iltapäivällä kahden jälkeen iäkäs mies hukkui Loimaalla vuolaasti virtaavaan jokeen. Mies oli lähtenyt yksityisrannasta uimaan Loimijokeen, kun useat silminnäkijät näkivät hänen painuvan veden alle. Pelastuslaitos ei onnistunut löytämään ruumista. Poliisi jatkaa etsintöjä luultavasti maanantaina.

Uhriluvut ovat synkät verrattuna kahteen viime juhannukseen. Vuonna 2015 juhannuksen ajan liikenneonnettomuuksissa kuoli kolme ihmistä ja hukkui kolme. Edellisvuonna puolestaan hukkui vain yksi ihminen ja ainakin neljä sai surmansa liikenteessä tai tulipalossa.

Vuodet 2014 ja 2015 ovat kuitenkin poikkeuksellisia. Esimerkiksi vuonna 2013 erilaisissa onnettomuuksissa kuoli juhannuksen aikana ainakin 17 ja vuonna 2011 yhdeksän. Synkin juhannus viimeisen 10 vuoden aikana nähtiin vuonna 2010, kun kuolonuhreja oli ainakin 22.

Juhannuksena hukkuneiden määrät ovat myös vaihdelleet voimakkaasti. 2000-luvun puolella juhannuksena on hukkunut enimmillään 10 ihmistä. Vielä 1990-luvun lopussa hukkuneita oli kuitenkin jopa 20.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat