Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puukotuksia, tappeluita ja huumekuskeja – poliisilla kiireinen juhannus kautta maan

Poliisin näkökulmasta juhannus on ollut kiireinen ympäri maan. Vain pääkaupunkiseudulla on ollut rauhallisempaa.

Kotimaa
 
Meri Liukkonen

Etenkin ratti- ja ruorijuopumukset, ylinopeudet ja pahoinpitelyt ovat työllistäneet poliisia eri puolilla Suomea juhannuksen aikaan.

Yksi vakavimmista poliisitehtävistä oli juhannusaattona hieman kello 18 jälkeen Vaasassa, kun 1990-luvulla syntynyttä miestä puukotettiin Kotirannan kaupunginosassa. Uhri toimitettiin sairaalaan eikä hänellä ollut lauantaiaamun tietojen mukaan hengenvaaraa. Poliisi otti teosta epäiltynä kiinni 1970-luvulla syntyneen miehen.

Myös Ylivieskassa sattui mönkijäonnettomuus, jossa ulkopaikkakuntalainen nainen toimitettiin sairaalaan. Oulun poliisilaitoksen mukaan hänen vammansa ovat vakavia.

Tapaus juhannuspäivänä aamuviiden jälkeen, kun hätäkeskus sai ilmoituksen tieltä ajaneesta mönkijästä joka oli törmännyt lopulta ojarumpuun. Mönkijää epäillään varastetuksi. Toinen mönkijän kyydissä olleista, ulkopaikkakuntalainen mies, puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän promillerajan.

Pohjois-Karjalassa juhannusaattoilta ja -yö olivat poliisin näkökulmasta varsin vilkkaat. Rattijuopumuksia kirjattiin perjantai-iltapäivän kello viiden ja lauantain aamuseitsemän välillä yhteensä seitsemän, joista viisi oli törkeitä. Lisäksi kirjattiin yksi ilmoitus vesiliikennejuopumuksesta ja useita pahoinpitelyitä.

Myös Sisä-Suomen poliisi kuvaa juhannusaaton ja juhannuspäivän välistä yöstä erittäin kiireiseksi työrupeamaksi. Koko poliisilaitoksen alueella oli runsaasti lähinnä alkoholista johtuvia tehtäviä, kuten häiriökäyttäytymistä, rähinöintiä, tappelunujakoita, rattijuoppoja ja vahingontekoja. Lempäälässä valtatie 3:lla jäi kiinni alle 20-vuotias mies, joka ajoi 189 kilometrin tuntinopeutta 120 kilometrin rajoitusalueella.

Myös Hämeen poliisi tiedottaa, että juhannuksen juhlinta näkyi poliisin tehtävämäärissä. Koko vuorokauden aikana poliisitehtäviä oli 482. Rattijuoppoja tavattiin seitsemän ja vesillä humalassa liikkuneita saman verran.

Heinolassa lauantaiaamuna poliisipartiota tuli nelostiellä vastaan henkilöauto huomattavaa ylinopeutta. Partio kääntyi auton perään, jolloin kuski kiihdytti vauhtia entisestään. Poliisi menetti näköyhteyden autoon mutta löysi sen lopulta metsäautotieltä. Kuljettajan epäillään käyttäneen huumausainetta.

Ratti- ja ruorijuopot ovat työllistäneet viranomaisia myös Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella. Kotkassa poliisipartio kiinnitti huomiota kovaa vauhtia ajaneeseen henkilöautoilijaan. Vuonna 1971 syntynyt mieskuski yritti piiloutua poliiseilta, mutta hänet yhytettiin makaamasta kahden auton välistä. Huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille, eikä miehellä ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta. Poliisi löysi miehen hallusta kaksi teräasetta sekä pienen määrän huumausaineeksi epäiltyä jauhetta. Ajoneuvosta puolestaan löytyi luvaton pistooli ja siihen kuuluvia patruunoita.

Kouvolan Siilitiellä puolestaan puurakenteinen ulkorakennus paloi kokonaan, mutta palokunta pystyi estämään palon leviämisen. Poliisi selvittää palon syttymissyytä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella jäi niin ikään kiinni useita rattijuoppoja. Turussa Pernontiellä 20-vuotias nainen ajoi ulos tieltä. Poliisi epäilee häntä törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Ulvilantiellä mopoilija loukkaantui ohitustilanteessa. Kaksi mopoilijaa ja henkilöautoilija olivat ajaneet peräkkäin. Autoilija oli lähtenyt ohittamaan mopoilijoita, jolloin auto ja toinen mopoista oli törmännyt toisiinsa.

Rauman ympäristössä jäi myös kiinni rattijuoppoja. Lisäksi toistaiseksi tuntemattoman miehen epäillään suihkuttaneen kaasusumuttimella turkulaista miestä kasvoihin Raumalla Sinkokadulla. Sumuttamista oli edeltänyt sanaharkka, jonka yhteydessä sumutetuksi joutunut mies oli lyönyt epäiltyä sumuttajaa kasvoihin.

Raumanmeren juhannusjuhlilla raumalaisen miehen epäillään lyöneen nyrkillä kasvoihin järjestyksenvalvojaa. Mies oli pyrkinyt juhlatilaan, johon hänellä ei ollut pääsyoikeutta. Järjestysmies oli estänyt miehen pääsyn tilaan. Tämän jälkeen mies oli lyönyt järjestysmiestä.

Myös Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti rattijuopumuksista ja pahoinpitelyistä alueellaan juhannusaattona ja juhannuspäivänä.

Oulun poliisilaitoksen partioille tuli lauantain välisenä yönä 47 tehtävää Kalajoen Hiekkasärkkien festivaalialueelle. Rikosilmoituksia kirjattiin muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta, pahoinpitelyistä ja varkauksista.

Muhoksella puolestaan 33-vuotiaan miehen epäillään kuljettaneen päältä ajettavaa ruohonleikkuria päihtyneenä yleisellä tiealueella. Lumijoella taas epäilty rattijuoppo suistui henkilöautolla tieltä.

Kainuun alueella jäi kiinni useita vesiliikennejuopumuksesta tai rattijuopumuksesta epäiltyjä kuljettajia. Kajaanissa murtauduttiin omakotitaloon torstain ja perjantain välisenä aikana. Talossa oli yritetty myös murtautua asekaappiin ja pengottu kaappeja ja lipastoja. Yläkerran lavuaarin vesihana oli rikottu, ja vesi oli päässyt valumaan pitkin taloa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella jäi myös kiinni useita rattijuoppoja. Loviisassa valtatie 7:llä henkilöauto törmäsi reunakaiteiseen kello 05.45 aikoihin juhannusaattoaamuna. Sekä auto että kaide vaurioituivat pahoin. Auton kuljettaja oli hoidettavana ambulanssissa ja epäili nukahtaneensa rattiin. Kuski selvisi vähin vammoin. Hän puhalsi alkometriin 1,41 promillen lukemat, joten poliisi epäilee häntä törkeästä rattijuopumuksesta.

Juhannusaattona kello 18.45 poliisi pysäytti myös selvää ylinopeutta ajaneen miehen valtatie 7:llä. Poliisi oli valvomassa ajonopeuksia, kun vastaan tuli henkilöauto 191 kilometrin tuntivauhtia. Alueella on 120 kilometrin tuntinopeusarajoitus. Poliisi kääntyi hurjastelijan perään ja sai tämän pysähtymään.

Etelä-Karjalassa etenkin pahoinpitelyt pitivät poliisin kiireisenä. Lisäksi poliisi selvittää kahden tulipalon syttymissyytä. Savitaipaleella paloi auto ja Luumäellä suuri kanto- ja hakkuutähdekasa.

Tieliikenteessä oli poliisin tiedotteen mukaan melko rauhallista, eikä Etelä-Karjalan vesialueilta tavattu yhtään ruorijuoppoa. Ruoholahdessa Salosaarentiellä poliisipartiota vastaan tuli kuitenkin henkilöauto, jonka nopeudeksi mitattiin 130 kilometriä tunnissa. Tieosuudella on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Vilkkaan liikenteen vuoksi poliisipartio ei saanut kuljettajaa kiinni, mutta viranomaiset selvittävät hänen henkilöllisyyttään.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella tehtäviä tuli muun muassa Himoksen leirintäalueelle. Kello 00.35 partio lähti selvittämään epäiltyä rattijuopumusta. Kaksi miestä kertoi siirtäneensä autoa sylikkäin. Toinen miehistä puhalsi alkometriin rattijuopumuksen ja toinen törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat. Kummallakaan heistä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Samana yönä poliisi selvitti alueella myös usean ihmisen välistä tappelua. Yksi tappeluun joutuneista sai vammoja, jotka vaativat tarkastusta sairaalassa.

Virkavallalla piti kiirettä myös Lapissa. Rovaniemen poliisia työllistivät etenkin rattijuopot. Vakavin onnettomuus sattui nelostien tuntumassa, kun 18-vuotiaan miehen kuljettama auto suistui kovaa vauhtia tieltä aina läheisen kaupan pihaan asti. Kaikki autossa olleet kolme nuorta kuljetettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Kuljettaja puhalsi 1,35 promillen lukemat.

Samantapainen onnettomuus sattui myös Lapinrinteellä, kun liki kolmen promillen humalassa ajaneen kuskin auto suistui tieltä. Vilmilässä puolestaan humalainen kuljettaja kaatui mönkijällä ja loukkasi itsensä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat