Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylen kysely: Lähes joka toisessa vastaanottokeskuksessa yritetty itsemurhaa

Enemmistö kyselyyn vastanneista vastaanottokeskusten vastuuhenkilöistä on kuitenkin sitä mieltä, että vakavista psyykkisistä ongelmista kärsivät turvapaikanhakijat ovat tarvittaessa saaneet apua.

Kotimaa
 
Anu-Elina Ervasti
Sami Kilpiö
54 vastaajasta 23 kertoi Ylelle, että hänen vastuullaan olevassa vastaanottokeskuksessa on yritetty itsemurhaa.
54 vastaajasta 23 kertoi Ylelle, että hänen vastuullaan olevassa vastaanottokeskuksessa on yritetty itsemurhaa. Kuva: Sami Kilpiö

Lähes joka toinen Ylen kyselyyn vastanneista vastaanottokeskusten vastuuhenkilöistä kertoo, että hänen vastuullaan olevassa keskuksessa on yritetty itsemurhaa.

Kyselyyn vastasi kesäkuun alussa 54 vastaanottokeskusten toiminnasta vastaavaa henkilöä. Ylen mukaan tasan puolet vastaajista kertoi, että heidän vastaanottokeskuksessaan kukaan ei ole yrittänyt itsemurhaa.

Sen sijaan 22 vastaajan mukaan keskuksessa on tapahtunut yksi tai kaksi itsemurhayritystä. Yksi henkilö kertoi useista itsemurhayrityksistä, ja neljä ei osannut vastata kysymykseen.

Vakavista psyykkisistä oireista kärsivien turvapaikanhakijoiden koetaan kuitenkin saavan tarvittaessa apua. Kolme neljästä vastaajasta kertoi Ylelle, että tarvittaessa asukkaat ovat saaneet melko hyvin tai erittäin hyvin apua ongelmiinsa.

Kysely ei kattanut Suomen kaikkia vastaanottokeskuksia, joita oli kesän alussa toiminnassa yli 120.

Viime vuoden lopulla Suomessa toimi enimmillään yli 200 vastaanottokeskusta, mutta tänä vuonna useita keskuksia on lakkautettu tai aiotaan lakkauttaa. Maahanmuuttoviraston keväällä ilmoittamien vähennysten jälkeen aikuisille tarkoitettuihin vastaanottokeskuksiin odotetaan jäävän 15 000 majoituspaikkaa ja alaikäisten yksiköihin 800 paikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat