Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelkosenniemen piiritys päättyi – poliisi rynnäköi taloon ja otti kotonaan ammuskelleen miehen kiinni

Piiritetyssä talossa oli noin 30-vuotias mies, jonka perhe poistui asunnosta ennen poliisin saapumista paikalle.

Kotimaa
 
Anu-Elina Ervasti Tea Karvinen
Tea Karvinen
Poliisi eristi piiritystilanteen alueen Pelkosenniemellä.
Poliisi eristi piiritystilanteen alueen Pelkosenniemellä. Kuva: Tea Karvinen

Piiritystilanne Lapissa Pelkosenniemellä on päättynyt, ja kotipihallaan ammuskellut mies on otettu kiinni, tiedotti poliisi vähän kello 18 jälkeen.

Poliisi piiritti Lapissa Pelkosenniemellä lähes koko päivän taloa, josta kuului sunnuntaina aamulla laukauksia. Piiritys päättyi poliisin sisäänmenoon. Talossa ollut mies ei tehnyt vastarintaa, eikä hänellä ollut kiinni otettaessa asetta.

Poliisi tiedotti aiemmin, että piiritetyssä talossa on sisällä yksi asukas, joka on noin 30-vuotias perheellinen mies. Miehen perhe poistui asunnosta ennen poliisin saapumista paikalle.

Tilanne alkoi sunnuntaiaamuna noin puoli seitsemän aikaan, kun poliisi sai ilmoituksen talosta kuuluneista laukauksista.

Talossa asuvalla miehellä oli poliisin mukaan lupa kahteen metsästysaseeseen. Mieheen saatiin puhelinyhteys.

Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Elina Katajamäki kertoi aikaisemmin Helsingin Sanomille, että puolustusvoimilta on pyydetty paikalle virka-apuna Pasi-miehistönkuljetusajoneuvo.

Poliisi joutui myös katkaisemaan liikenteen valtatie 5:llä Savukoskentien ja Kairalan välillä piiritystilanteen vuoksi. Liikenne palautettiin normaaliksi kello 18 aikoihin piirityksen päätyttyä.

Poliisi tutkii tapahtunutta murhan yrityksenä ja vaaran aiheuttamisena. Murhan yrityksenä tutkitaan laukauksia, joita mies on ampunut poliisien suuntaan ja poliisin käyttämiä ajoneuvoja kohti.

Elina Katajamäen mukaan poliisi ei kerro lisätietoja mahdollisesta motiivista tai muista tapahtuman yksityiskohdista vielä tässä vaiheessa tutkintaa.

Tea Karvinen
Poliisi on sulkenut tietä ja evakuoinut lähialueelta asukkaita.
Poliisi on sulkenut tietä ja evakuoinut lähialueelta asukkaita.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat