Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Häiriköt työllistivät hätäkeskusta juhannuksena – tuhansia asiattomia puheluita

Pelkästään juhannusaattona hätäkeskuksiin soitettiin 3 000 asiatonta puhelua.

Kotimaa
 
PETRI KROOK
Keravan hätäkeskus
Keravan hätäkeskus Kuva: PETRI KROOK

Tänä juhannuksena hätäkeskuksiin soitettiin poikkeuksellisen paljon asiattomia ja ilkivaltaisia puheluita. Pelkästään juhannusaattona hätäkeskukset vastaanottivat 3 000 asiaankuulumatonta puhelua, joista suurin osa oli ilkivaltaa.

”Kyllä se meitä hieman yllätti. Normaalina vuorokautena asiattomia puheluita tulee noin 1 500”, sanoo Hätäkeskuslaitoksen viranomaisyhteistyön johtaja Juha-Veli Frantti.

”Emme vielä itsekään tiedä, mistä ilkivaltaisten puheluiden lisääntyminen johtuu, mutta selvittelemme sitä.”

Juhannus oli hätäkeskuksissa muutenkin normaalia vilkkaampi. Keskuksiin soitettiin torstain kello 16:n ja sunnuntain kello 7:n välillä 30 000 hätäpuhelua, mikä on 5 000 puhelua enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

”Kaksi edellistä juhannusta olivat kylmiä. Kun tulee lämmin, ihmiset liikkuvat enemmän ja silloin tapahtuu. Vuosien 2012 ja 2013 juhannukset olivat lämpimiä ja silloin hätäpuheluita oli jopa enemmän kuin tänä vuonna”, Frantti sanoo.

Normaalina viikonloppuna hätäkeskuksiin soitetaan keskimäärin noin 16 000 kertaa.

Juhannuksen hätäpuhelut koskivat pääosin häiriökäyttäytymistä, joihin liittyi useasti runsas juominen. Tänä juhannuksena 14 ihmistä kuoli erilaisissa onnettomuuksissa. Peräti yhdeksän hukkui.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat