Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäillystä vankipaon peittelystä ei nosteta syytteitä Helsingin huumepoliiseja vastaan

Syyttäjän mukaan ei ole näyttöä siitä, että poliisi olisi yrittänyt peitellä pakoa väärillä merkinnöillä.

Kotimaa
 

Helsingin huumepoliiseja vastaan ei nosteta syytteitä epäillystä vankipaon peittelystä. Kolmen poliisin epäiltiin tehneen rekistereihin virheellisiä merkintöjä keväällä 2013, jotta karkaaminen ei paljastuisi.

Vanki oli kahden poliisin saattamana kotikäynnillä, kun hän lähti karkuun. Vanki kertoi myöhemmin, että kotikäynnin tarkoitus oli vaimon tapaaminen.

Poliisit puolestaan sanoivat, että vanki oli kertonut poliisille omista huumerikoksistaan ja sanonut, että hänellä olisi kotona jotain näyttöä asiasta. Tämän takia vankia lähdettiin käyttämään kotona.

Rikosepäilyt poliiseja kohtaan liittyivät siihen, että rikosilmoitus törkeästä huumerikoksesta kirjattiin vasta sen jälkeen, kun vanki oli jo karannut. Samalla järjestelmiin merkittiin kotietsintäpöytäkirja. Näitä kirjauksia epäiltiin virheellisiksi.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän sijaisena toimivan Christer Lundströmin mukaan ei kuitenkaan ole osoitettavissa, että kirjaukset olisi tehty perusteetta. Tämän takia syytteitä ei nosteta.

Lundström tosin antoi moitteet siitä, ettei vangin vaimolle ilmoitettu kotietsinnästä. Vaimo sanoi kuulusteluissa, ettei hän havainnut parituntisen visiitin aikana kotietsintää. Tämä saattoi Lundströmin mukaan johtua siitä, että poliisien mukaan vanki oli itse sanonut etsivänsä materiaalin. Mitään materiaalia ei takavarikoitu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat