Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Särkänniemen delfiineille myönnetty siirtolupa Kreikkaan – eläinsuojelujärjestö huolissaan

Särkänniemen toimitusjohtajan mukaan kyseinen puisto on vain yksi monista vaihtoehdoista.

Kotimaa
 
Ville Vaarne
Näin Särkänniemen delfiinit harjoittelevat
Näin Särkänniemen delfiinit harjoittelevat
Kuukausiliite kävi seuraamassa vuoden 2015 keväällä delfiinien ja niiden kouluttajien leikkisää arkea. Katso, kuinka kouluttajat Sari Järvisalo ja Jarno Sainio tekevät vedenalaisen karusellin Leevi- ja Eevertti-nimisten delfiinien kanssa.

Särkänniemen delfiinien tulevaisuus kuohuttaa edelleen, vaikka päätös delfinaarion sulkemisesta tehtiin jo viime syksynä.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä vahvistaa HS:lle, että delfiineille on myönnetty siirtolupa kreikkalaiseen Attica Zoological Parkiin.

”Lupa ei kuitenkaan vahvista sitä, että delfiinit siirtyvät sinne. Kreikan puisto on vain yksi monista vaihtoehdoista”, Seppälä sanoo.

”Käymme eri tahojen kanssa luottamuksellisia keskusteluja, joita en voi keskeneräisenä kommentoida”, Seppälä sanoo.

HS ei tiistaina saanut vahvistusta sille, mihin delfiinit ovat menossa ja millä aikataululla. Seppälä sanoo, että Särkänniemi tiedottaa aiheesta lisää elokuussa tai syyskuussa.

Suomen ympäristökeskuksesta vahvistetaan HS:lle, että siirtolupa on myönnetty.

Seppälän mukaan delfiinien uuden kodin löytäminen on on kestänyt pidempään kuin alun perin arveltiin.

”Siihen on useita syitä”, Seppälä sanoo.

”Käymme kaikki mahdolliset vaihtoehdot läpi niin, että eläinten hyvinvointi on etusijalla.”

Attica Zoological Park -puiston perustaja Jean-Jacques Lesueur kertoi maanantaina Aamulehdelle, että puisto havittelee Särkänniemen neljää delfiiniä. Puisto sijaitsee Spátan pikkukaupungissa lähellä Ateenaa.

Suomessa toimiva eläinsuojelujärjestö Valaiden puolesta tiedotti juhannuksena, että sen mielestä kreikkalainen eläinpuisto on huono paikka eläinten hyvinvoinnin kannalta.

”Siellä delfiinit joutuisivat olemaan suorassa auringonpaisteessa, ahtaassa ja matalassa ulkoilma-altaassa, vaikka Särkänniemen delfiinit ovat tottuneet asumaan sisätiloissa”, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Viivi Senghore.

Myös eläinoikeusyhdistys Animalia kertoi tiistaina tiedotteessaan, ettei se hyväksy delfiinien siirtoa Kreikkaan. Tiedotteessa Animalia vaatii, että Särkänniemi säilyttää delfiinien omistajuuden, pitää ne EU:n alueella eikä salli niiden lisääntymiskäyttöä.

Merinisäkkäistä tietoa keräävä Ceta-Base-järjestö vahvistaa HS:lle, että Attica Zoological Parkissa on kuollut ainakin viisi delfiiniä vuosien 2013 ja 2015 välillä.

Kimmo Taskinen HS
Särkänniemen delfiini.
Särkänniemen delfiini.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat