Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi on tutkinut sairaalan lääkehävikkiä, hoitajien epäillään vieneen huumaavia lääkkeitä Jyväskylässä

Poliisin mukaan sairaanhoitajat veivät lääkkeitä oman työpaikkansa lääkehuoneesta.

Kotimaa
 

Keski-Suomen poliisi on saanut päätökseen esitutkinnan kahdeksan sairaalassa työskennelleen sairaanhoitajan osalta. Sairaanhoitajia epäillään nyt huumaavien lääkkeiden kavaltamisesta.

Kolmea sairaanhoitajista epäillään lisäksi huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisin tiedotteen mukaan Keski-Suomen keskussairaalassa ilmeni viime vuoden maaliskuussa lääkehävikkiä. Hävikki ilmeni yksittäisen osaston lääkehuoneessa.

Työntekijöiden epäillään anastaneen lääkehuoneesta lääkkeitä, joita tavallisesti on saatavilla vain lääkärin määräyksestä. Kahdeksan sairaanhoitajan lisäksi myös jotkut muut sairaalan työntekijät olivat vieneet lääkehuoneesta lääkkeitä, joita on saatavilla apteekista ilman reseptiäkin.

Poliisin mukaan lääkkeitä ei ole välitetty ulkopuolisille.

”Sairaanhoitajien kesken oli ilmeisesti tullut tavaksi, että lääkehuoneesta otetaan lääkkeitä omaan käyttöön”, sanoo Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Eila Koivuniemi.

Koivuniemen mukaan epäillyt sairaanhoitajat olivat kuulusteluissa ”enimmäkseen yhteistyöhaluisia”.

Jyväskylässä on aiemminkin sattunut tapauksia, joissa hoitajat ovat vieneet lääkkeitä. Jyväskylän Kyllön terveyskeskuskussairaalassa oli joulukuussa 2014 suoritetussa lääketarkastuksessa huomattu, että potilaille tarkoitetussa lääkepurkissa oli rauhoittavan lääkkeen sijasta muita lääkkeitä.

Seuraavan vuoden keväällä huomattiin, että Kyllön lääkehuoneesta katosi rauhoittavia sekä kipu- ja unilääkkeitä.

Poliisin esitutkinnassa osastolla työskennellyt perushoitaja myönsi vaihtaneensa ja anastaneensa potilaille tarkoitettuja lääkkeitä. Kyllön tapaus on menossa syyteharkintaan kavalluksena, huumausainerikoksena ja vaaran aiheuttamisena.

Suoritettujen tutkimusten mukaan potilaille ei tiedetä aiheutuneen perushoitajan toimien vuoksi konkreettisia seurauksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat