Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Torstaina nautitaan lämpimästä säästä – sadekuurot viilentävät paikoittain

Kesäkuu on ollut sään puolesta vaihtelevaa. Sateet ovat olleet Helsingissä ennätys runsaita ja hellepäiviäkin on kertynyt jo keskimääräistä enemmän. Myös kuun viimeinen päivä on osassa maata helteinen.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Kesäkuu päättyy pääosin poutaisena ja lämpimänä
Kesäkuu päättyy pääosin poutaisena ja lämpimänä
Kesäkuun viimeinen päivä on osassa maata helteinen. Maan länsiosassa tulee kuurotyyppisiä sateita eli laajalti on myös poutaa.

Kesäkuu on ollut sään puolesta vaihtelevaa. On ollut lämmintä, mutta myös hyvin sateista. Kesäkuussa on yleensä keskimäärin kahdeksan hellepäivää ja tänä vuonna niitä on ollut jo kymmenen.

Kuun viimeinen päivä on luultavasti myös helteinen. Viime vuonna hellepäiviä oli kesäkuussa vain yksi.

Kesäkuuhun on helteiden lisäksi mahtunut myös runsaita sateita. Kuluva kuukasi on ollut Helsingin mittaushistorian sateisin.

Kaisaniemessä on satanut kesäkuun aikana yli 140 millimetriä. Tästä kertymästä yli puolet tuli neljässä päivässä kuun puolivälissä. Vettä on satanut yli tuplasti keskiarvoa enemmän.

Muilla mittausasemilla ei ole kesäkuussa tehty sade-ennätyksiä. Suurin suomessa mitattu kesäkuun sademäärä löytyy vuodelta 1973. Kuopiossa satoi tuolloin kuukauden aikana 248,1 mm.

Torstai on laajalti poutainen ja yhä vaan on lämmintä. Iltapäivällä kaakossa lämpötila kohoaa hellelukemiin eli yli 25 asteen. Koko maassa lukemat ovat yli 20 asteen. Sadekuuron sattuessa voi olla hetkellisesti viileämpää.

Päivällä sade- ja ukkoskuuroja muodostuu etenkin maan länsiosassa, mutta paikoin myös muualla. Ukkospuuskatkin ovat mahdollisia. Koska kyse on kuurosateista, on laajalti poutaa ja aurinkoistakin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat