Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Axl Smithin salakatseluepäilyssä kaikkiaan 60 rikosilmoitusta

Videoita jaettiin myös WhatsApp-ryhmässä.

Kotimaa
 
Axl Smithin salakatseluepäilyt numeroina – näin juontaja käyttäytyi oikeudessa
Axl Smithin salakatseluepäilyt numeroina – näin juontaja käyttäytyi oikeudessa
Axl Smithin salakatseluepäilyssä tehtiin yhteensä 60 rikosilmoitusta. HSTV:n video näyttää, miten juontaja käyttäytyi oikeudessa toukokuun alussa.

Poliisi on saanut päätökseen juontaja Axl Smithin salakatseluepäilyn esitutkinnan, kertoo Helsingin poliisi. Hänen epäillään kuvanneen salaa seksikumppaneitaan kotonaan.

Asiaan liittyen tehtiin yhteensä 60 rikosilmoitusta, joista 43 on lähetetty eteenpäin syyttäjälle syyteharkintaa varten.

Muutama juttu oli vanhentunut, sillä epäillyt salakuvaukset oli tehty yli kaksi vuotta sitten. Muutamien tapausten tutkinta keskeytettiin, koska uhria ei saatua tunnistettua, kertoo rikosylikomisario Jari Illukka.

Poliisin esitutkinnan perusteella epäillään, että kolmessa tapauksessa salakatselulla saatua materiaalia on näytetty ulkopuolisille henkilöille ja kolmessa tapauksessa materiaalia on jaettu muutaman ihmisen WhatsApp-ryhmään.

Illukka ei suostu tarkemmin määrittelemään, keitä WhatsApp-ryhmään kuului. Hän kuvailee sitä pieneksi, muutaman ihmisen porukaksi.

Jutussa ei kuitenkaan ole muita syylliseksi epäiltyjä kuin Smith.

Kaikissa syyteharkintaan menneissä tapauksissa rikosnimikkeenä on salakatselu. Neljässä tapauksessa on lisäksi kyse kunnianloukkauksesta ja kahdessa tapauksessa yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Jutun syyttäjä Yrjö Reenilä arvelee saavansa syyteharkinnan valmiiksi tämän vuoden puolella.

Televisiojuontajana tunnetuksi tullut Axl Smith jäi pois The Voice of Finland -ohjelman juontajan paikalta tänä keväänä, kun epäilyt salakatselusta tulivat julki. Lisäksi Smith vetäytyi esimerkiksi Emma-gaalan juontamisesta sekä Unicefin hyvän tahdon lähettilään tehtävästä, jossa hän ehti toimia vuodesta 2006.

Smith itse perusteli videolla kuvaamista sillä, että hän on pitänyt ”videovalvontaa turvallisuussyistä”.

Smithin televisioura alkoi vuonna 2003 MTV Nordic -kanavalla.

Oikaisu 30.6. klo 22.36: Axl Smith ei ole enää Unicefin hyvän tahdon lähettiläs. Hän luopui tehtävästä keväällä salakatseluepäilyjen tultua julki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat