Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomeen viisi pelastuslaitosta nykyisen 22:n sijaan – ”Ihmisten turvallisuus ei heikkene”

Kotimaa
 
Sami Kilpiö / HS
Haagan paloasema Helsingissä.
Haagan paloasema Helsingissä. Kuva: Sami Kilpiö / HS

Hallitus on linjannut, että Suomessa on vuoden 2019 alusta alkaen viisi pelastuslaitosta. Nyt pelastuslaitoksia on 22.

Päätös liittyy tulevaan maakuntahallintoon. Pelastustoimen järjestämisestä vastaavat maakunnat, joissa sijaitsee yliopistollinen keskussairaala ja joilla on vastuu ensihoidon järjestämisestä.

Suomi jaetaan viiteen yhteistyöalueeseen, ja vastuussa oleva maakunta tuottaa pelastuspalvelut myös muille alueella oleville maakunnille.

”Kun pelastuslaitosten määrää viimeksi vähennettiin, palvelutaso tutkimusten mukaan parani. Samaa tavoitellaan myös nyt. Ihmisten turvallisuus ei tässä uudistuksessa heikkene”, sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg sanoo sisäministeriön tiedotteessa.

”Palvelujen yhdenvertainen saatavuus turvataan kaikkialla Suomessa, ja maakuntien mahdollisuudet vaikuttaa oman alueen palvelujen tuottamiseen varmistetaan.”

Pelastustoimen henkilöstö siirtyy palvelusta vastaavan maakunnan palvelukseen. Päätös ei vaikuta vaikuta paloasemien määrään, ja pelastustoimi voi jatkossakin osallistua kiireelliseen ensihoitoon.

Pelastustoiminnan yhteistyöalueet tekevät yhteistyösopimuksen, joka kestää neljä vuotta. Sopimuksessa maakunnat sopivat, miten pelastustoimen palvelut rahoitetaan ja tuotetaan.

Kyse ei ole myöskään sisäministeriön pelastusylijohtajan Esko Koskisen mukaan pelkästä hallinnollisesta uudistuksesta. Myös pelastustoimen toimintaa ja sisältöjä uudistetaan.

”Pelastustoimen uudistuksella tavoitellaan kykyä varautua nykyistä paremmin myös ennakoimattomiin uhkiin, harvinaisiin suuronnettomuuksiin tai luonnonkatastrofeihin koko maassa, Koskinen kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat