Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lännen Media: Suomi ja Britannia solmivat puolustusyhteistyö­sopimuksen

Puolustusministeri Niinistön mukaan kahdenvälinen sopimus aiotaan allekirjoittaa ”lähiviikkoina”. Se ei velvoita osapuolia antamaan sotilaallista apua kriisitilanteissa.

Kotimaa
 
Anu-Elina Ervasti
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Puolustusministeri Jussi Niinistö kertoo sopimuksesta Lännen Medialle.
Puolustusministeri Jussi Niinistö kertoo sopimuksesta Lännen Medialle. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomi ja Britannia ovat solmimassa kahdenvälisen puolustusyhteistyösopimuksen, puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) kertoo 12 maakuntalehden yhteiselle Lännen Medialle.

Niinistö kertoo lehdille, että puolustusyhteistyön kehittämistä ja syventämistä koskeva sopimus aiotaan allekirjoittaa ”lähiviikkoina”. Sopimuksen allekirjoittavat Niinistö ja Britannian puolustusministeri Michael Fallon.

Sopimuksen valmistelu on Lännen Median mukaan aloitettu viime vuonna, ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä hallituksen ulkopoliittinen johto ovat antaneet asialle hyväksyntänsä.

”Iso-Britannia lähtee EU:sta, mutta he haluavat lisätä kahdenvälistä puolustusyhteistyötä valikoitujen kumppaneiden kanssa, joihin Suomi lukeutuu”, puolustusministeri Niinistö kertoo maakuntalehdille.

Hänen mukaansa sopimuksella pyritään muun muassa lisäämään vakautta ja viestittämään Suomen läntisen yhteistyön tiivistymisestä.

Aiemmin Britannia on sopinut kahdenvälisen puolustusyhteistyön lisäämisestä ainakin Ruotsin kanssa.

Lännen Median mukaan sopimuksessa on kyse niin sanotusta framework arrangement -puitejärjestelystä, jolla annetaan linjauksia osapuolten virkamiehille ja sotilaille. Osapuolilla ei ole juridista velvoitetta antaa toisilleen sotilaallista apua kriisitilanteissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat