Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kritiikki Soinin Britannian-matkasta yltyy – Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto pahoittelee vihjailua maanpetoksesta

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto vihjasi, että ulkoministeri Timo Soini saattaisi olla syyllistynyt maanpetokseen. Myöhemmin Alanko-Kahiluoto pahoitteli viestiään.

Kotimaa
 
Sebastian Koskinen
Lehtikuva
Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ja ulkoministeri Timo Soini
Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ja ulkoministeri Timo Soini Kuva: Lehtikuva

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto kirjoitti aikaisin aamulla pikaviestipalvelu Twitterissä viestin, jossa hän pohtii, onko ulkoministeri Timo Soini (ps) syyllistynyt maanpetokseen.

Samassa viestissä hän kysyy, onko Soinin Britannian-vierailussa ainekset hallituskriisiin.

”Suomen varapääministeri ja ulkomin. puhuu ulkom. medioille muunneltua totuutta Suomen etua ja linjaa vastaan. - Maanpetos? Hallituskriiisi?” Alanko-Kahiluoto kirjoitti.

Alanko-Kahiluoto pahoitteli myöhemmin perjantaina viestiään. Alanko-Kahiluodon mukaan twiitti oli ”ylilyövää retoriikkaa”.

Soini ilmoitti tiistaina perussuomalaisten puoluetoimistossa vierailevansa Englannissa ja tapaavansa Britannian EU-eron eli brexitin puolustajia ja kannattajia. Vierailu on sen jälkeen herättänyt keskustelua siitä, ajaako Soini Suomen etua antamalla ristiriitaisia ja joidenkin mukaan hallituksen edun vastaisia signaaleja ulostuloillaan.

Eduskunta kokoontui perjantaina kello 10 ylimääräiseen täysistuntoon Britannian EU-erosta käydyn kansanäänestyksen takia. Soinin Britannian-matkan odotetaan puhuttavan myös eduskunnassa. Seuraa eduskunnan keskustelua suorana tästä.

 

Helsingin Sanomat soitti aamulla Alanko-Kahiluodolle ja kysyi tarkennusta kansanedustajan twiitistä.

Ehdotat Twitterissä, että Soini on syyllistynyt maanpetokseen. Onko väite mielestäsi kohtuullinen?

”Tuota, en kai ole niin kirjoittanut, että olisi syyllistynyt. Olin laittanut harkitusti maanpetos-sanan jälkeen kysymysmerkin. Pitää keskustella siitä, millä tavalla ministerin täytyy toimia ollakseen solidaarinen omalle maalleen ja ajaakseen sen etua.

Minulle on tullut sähköpostiviestejä ja viestejä sosiaalisessa mediassa kansalaisilta, jotka ovat sanoneet, että Soini olisi syyllistynyt maanpetokseen.”

Oletko tietoinen siitä, ettei Soinin vierailu Englannissa täytä maanpetoksen juridisia tunnusmerkkejä?

”Varmasti näin on, että jos juridisesti lähtee tarkastelemaan, niin ei täytä. Siksi olenkin kirjoittanut tuon maanpetos-sanan kysymysmerkillä.”

Uskotko, että jos kirjoittaa esimerkiksi sanat homofoobikko tai rasisti kysymysmerkillä, niin tällöin välttää viittaamasta siihen, että henkilö olisi syyllistynyt homofobiaan tai rasismiin?

”Minulle tulleissa maileissa on käytetty tätä maanpetos-termiä. Tilanne on sellainen, että Soini on käyttäytynyt niin, että ihmiset ovat ajatelleet tällaista.”

Eikö painoarvo tällaisella syytteellä ole silti aivan toisenlainen, kun sen sanoo kansanedustaja ja pitkän linjan poliitikko?

”Toki, totta kai, en sitä kielläkään. Sama koskee ulkoministeri Soinia, että siis hänenkin teoillaan on vankka painoarvo, kun tuolla kulkee. Tämä ei ollut syytös vaan kysymys.”

Miksi uskot, että Soini on syyllistynyt maanpetokseen? Onko sinulla tiedossa, mitä Soini on Englannissa puhunut ja kenelle? Väitteesi on raskas, joten uskon sen liittyvän saamaasi arkaluontoiseen tietoon. Tiedätkö jotain, jota muut eivät tiedä?

Anteeksi, mutta minun pitää mennä nyt eduskuntaan. En ehdi enää vastata kysymyksiin. Hyvää päivänjatkoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat