Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kunta tarjoaa korjaavaa plastiikkakirurgiaa mutta ei kauneusleikkauksia

Myös esimerkiksi ulkomailla tehtyjen rintaimplanttileikkausten korjaaminen kuuluu julkiselle puolelle, jos niihin liittyy vaikea infektio.

Kotimaa
 

Korjaava plastiikkakirurgia kuuluu kuntien tarjoamiin terveyspalveluihin, mutta varsinaisia kauneusleikkauksia siellä ei tehdä. Raja on kuitenkin jossain määrin häilyvä, toteaa plastiikkakirurgian ylilääkäri Hannu Kuokkanen Hyksistä.

”Samanlaisia toimenpiteitä käytetään sekä korjaavassa että esteettisessä kirurgiassa. Muun muassa kasvohermohalvauksen hoidoksi voidaan tehdä kasvojen kohotuksia symmetrian aikaansaamiseksi. Myös ikääntymisen seurauksena silmäluomet saattavat laskeutua niin paljon, että ne tulevat näkökenttään. Tällöin on perusteet hoitaa asia julkisella puolella.”

Yksityisellä puolella rintojen korjaukset ovat yleisin kirurginen toimenpide. Myös julkisella puolella korjataan esimerkiksi rintojen kehityshäiriöitä, joiden myötä rinnat saattavat olla huomattavan erikokoiset. Myös rintojen suurta kokoa korjataan.

”Rintojen suuri koko voi aiheuttaa kipua ja tietyin perustein pienennysleikkauksia tehdään myös julkisella puolella. Elämänlaatututkimuksilla on todettu, että vaikuttavuus on yhtä suuri kuin suurten tekonivelleikkausten jälkeen potilaan toimintakyvyn paranemisen myötä”, Kuokkanen kertoo.

Ulkomailla tehdyt rintaimplanttileikkaukset kuuluvat myös julkiselle puolelle, jos niihin liittyy vaikea infektio.

”Tällöin tilanne muuttuu sairaudeksi, jossa julkinen terveydenhuolto tulee apuun. Tapaukset ovat hyvin harvinaisia. Oman urani aikana olen törmännyt erittäin harvoin potilaisiin, joilla on ollut ulkomailla tehty, infektioon johtanut toimenpide.”

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Ilkka Kaartinen Tampereen yliopistollisesta sairaalasta kertoo, että muutama vuosi sitten maailmanlaajuisen implanttikohun aikaan poistettiin Suomessakin rajojen ulkopuolella laitettuja, teollista silikonia sisältäneitä implantteja.

”Jos implantti joudutaan poistamaan, uutta ei laiteta tilalle. Esteettinen haitta jää potilaan hoidettavaksi omalla kustannuksella yksityisellä puolella”, Kaartinen huomauttaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat