Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Noin joka kolmas hakija pääsi korkeakouluun – opiskelupaikka otettava vastaan 15. heinäkuuta mennessä

Opiskelupaikkaa voi hakea vielä elokuun lisähaussa.

Kotimaa
 
Irene Stachon / Lehtikuva
Yliopistoihin hakeneista joka neljäs sai opiskelupaikan. Vastaavasti ammattikorkeakouluihin pääsi 29 prosenttia hakeneista.
Yliopistoihin hakeneista joka neljäs sai opiskelupaikan. Vastaavasti ammattikorkeakouluihin pääsi 29 prosenttia hakeneista. Kuva: Irene Stachon / Lehtikuva

Tuhansien nuorten jännitys päättyi perjantaina, kun yliopistot ja ammattikorkeakoulut julkaisivat tiedot opiskelijavalinnoistaan. Lähes 70 prosenttia hakijoista sai kuitenkin pettyä, sillä Opetushallituksen mukaan 151 380 hakijasta sisään pääsi 31 prosenttia eli 47 500 hakijaa.

Opiskelupaikka täytyy vastaanottaa kahden viikon sisällä, eli viimeistään 15. heinäkuuta kello 15 mennessä. Mikäli tieto opiskelupaikasta ei ole vielä saapunut, se pitää vastaanottaa korkeakoulun antamaan määräaikaan mennessä.

Jos jäi ilman opiskelupaikkaa, on sitä mahdollista hakea syksyksi vielä korkeakoulujen lisähaussa 4.–31. elokuuta välisenä aikana. Lisähaussa paikkoja on tarjolla lähinnä ammattikorkeakouluihin.

Korkeakoulujen yhteishaussa hakeneet näkevät omat tuloksensa Oma Opintopolku -palvelusta. Kaikki hakeneet saavat heinäkuun alussa myös sähköpostiin tai postitse kirjeen, jossa ilmoitetaan sekä haun tulokset että valintakokeiden pistemäärät.

HS kertoi aiemmin tällä viikolla vinkkejä mitä tehdä, jos opintopaikka jäi saamatta. Voit lukea vinkit tästä. HS:n haastattelussa psykologi muistutti opiskelupaikatta jääneille, että samassa tilanteessa on moni muukin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat