Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus ei takavarikoinut Vihdin ampujan omaisuutta – tutkinnanjohtaja kertoi valittavansa päätöksestä

Krp haki omaisuutta vakuus­takavarikkoon korvauksia varten.

Kotimaa
 
Ampujan omaisuutta haluttiin vakuustakavarikkoon 150 000 euron edestä
Ampujan omaisuutta haluttiin vakuustakavarikkoon 150 000 euron edestä
Rikosylikomisario Thomas Elfgren vaati perjantaina Vihdin ampujaksi epäillyn omaisuutta vakuustakavarikkoon, jotta uhreille saadaan myöhemmin maksettua mahdolliset korvaukset. Oikeus kuitenkin hylkäsi vaatimuksen, sillä sen mukaan vaatimus ei voi kohdistua kuolinpesään. Toimittaja: Susanna Reinboth, kuvaaja: Kimmo Räisänen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi perjantaina Vihdin poliisimurhasta epäillyn Jorma Nyforsin omaisuuteen kohdistuneen vaatimuksen vakuustakavarikosta.

Oikeuden mukaan kuolinpesän omaisuutta ei voi määrätä vakuustakavarikkoon, koska lain mukaan vaatimus voi kohdistua vain luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön omaisuuteen. Kuolinpesä ei ole kumpikaan näistä, vaan se on luonnollisten henkilöiden yhteenliittymä.

Tutkinnanjohtaja Thomas Elfgren vaati Nyforsin omaisuutta vakuustakavarikkoon 150 000 euron edestä.

Vaatimuksen tarkoituksena oli turvata korvausten maksaminen uhreille. Esimerkiksi kuolleen poliisin omaiset voivat vaatia korvauksia henkisistä kärsimyksestä ja elatuksen menetyksestä.

Lisäksi takavarikolla olisi turvattu korvausten maksaminen käteen loukkaantuneelle poliisille vammojen aiheuttamista haitoista ja hoitokuluista. Toistaiseksi tiedetään, että luoti rikkoi luita ja hermorakenteita. Vammojen vaikutuksesta työkykyyn tiedetään myöhemmin.

Nyforsia epäillään Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vanhemman konstaapelin murhasta sekä seitsemän muun poliisimiehen murhan yrityksestä.

Tutkinnanjohtaja Thomas Elfgren totesi, että Nyfors ja hänen vaimonsa ovat yrittäneet piilotella omaisuutta ulosotolta. Parin sadantuhannen euron Keno-voiton piilottaminen vaimon tilille antaa hänen mukaansa aiheen epäillä, että kuolinpesän osakkaat pyrkivät hävittämään omaisuutta vahingonkorvauksen välttämiseksi.

Nyforsin vaimo ja tytär vastustivat vaatimusta.

”Heillä ei ole mitään motiivia omaisuuden kätkemiseen tai hävittämiseen”, totesi heitä edustanut oikeustieteen maisteri Teemu Kemppi.

Kemppi huomautti, että kuolinpesää ei epäillä mistään rikoksesta mutta nyt sen omaisuutta vaaditaan vakuustakavarikkoon. Kempin mukaan vaatimusta ei lain mukaan voida kohdistaa kuolinpesään, koska se kohdistuisi täysin ulkopuolisiin ihmisiin.

Elfgren totesi, että vaatimus kohdistuu rikoksesta epäillyn omaisuuteen.

Elfgrenin mukaan Nyforsin kuoleman takia tätä ei voida syyttää, mutta se ei poista vahingonkorvausvastuuta: ”Varsinainen vaatimus kohdistuu luonnollisen henkilön omaisuuteen.” Elfgren ilmoitti valittavansa hovioikeuteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat