Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin jyrähti Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä: ”Nato taistelisi Venäjää vastaan viimeiseen suomalaiseen asti”

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti Naantalin Kultarannassa, että Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys toisi Venäjän asevoimat Suomen itärajalle.

Kotimaa
 
Putin: Venäjä ei päätä Suomen puolueettomuudesta
Putin: Venäjä ei päätä Suomen puolueettomuudesta
Suomessa 1. heinäkuuta 2016 vieraillut Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui tiedotustilaisuudessa muun muassa siitä, miten Venäjä toimisi, jos Suomi liittyisi Natoon. Kuva: Seppo Kärki

Venäjän presidentti Vladimir Putin teki Suomen työvierailullaan jälleen selväksi Venäjän jyrkän kielteisen näkemyksen Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä.

Putin ilmoitti, että Suomen Nato-jäsenyys toisi venäläisjoukot Suomen itärajalle, jotka nyt Putinin mukaan on vedetty 1 500 kilometrin etäisyydelle maiden väliseltä rajalta. Putin toisti väitteen kolmasti, vaikka Venäjällä on tukikohtia vain muutaman sadan kilometrin päässä Suomen rajalta muun muassa Murmanskissa ja Pietarissa.

Hyytävästi Putin siteerasi myös omien sanojensa mukaan suomalaisystävänsä sanoja.

”Todennäköisesti Nato taistelisi mielellään Venäjää vastaan viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen asti. Tarvitsetteko te sellaista? Venäjä ei sitä haluaisi. Mutta se ei ole meidän ratkaisumme vaan teidän.”

Putin kuitenkin lisäsi, että Venäjä kunnioittaa Suomen omaa ratkaisua.

”Me annamme suuren arvon Suomen puolueettomuudelle. Kunnioitamme Suomen valintaa, mikä tahansa se onkin.”

Nato-asia nousi esille, kun Putin sai suomalaismedialta vastattavakseen kysymyksen, miksi Venäjä suoranaisesti ajaa Suomea kohti Natoa.

”Miksi Venäjä käyttäytyy tällä tavalla? Olisiko teillä kenties jokin konkreettinen ehdotus, jolla Suomi saataisiin tuntemaan olonsa turvalliseksi”, kysyi Ilta-Sanomien toimittaja Arja Paananen.

Putin aloitti vastaamalla, että hänen mielestään Venäjä ei ole tehnyt mitään sellaista, jonka pitäisi aiheuttaa suomalaisissa huolta.

”Venäjä lähtee siitä, että Suomi on puolueeton maa. Venäjä on vetänyt joukkonsa 1 500 kilometrin etäisyydelle Suomen rajoilta.”

Putin jatkoi sanomalla, että ”kuvitellaan, että Suomi liittyisi Natoon”.

”Se tarkoittaisi, että Suomen puolustusvoimat eivät olisi enää itsenäisiä, vaan osa Naton sotilaallista infrastruktuuria, joka heti tulisi Venäjän rajoille. Mitä luulette? Tulemmeko pitämään tällöin joukkomme edelleen 1 500 kilometrin etäisyydellä Suomen rajoilta?” Putin kysyi.

Oikaisu kello 0.20: Otsikossa oli aiemmin virheellinen lainaus, jonka mukaan Nato taistelisi Suomen kanssa.

Niinistö ja Putin puhuvat Itämeren turvallisuudesta
Niinistö ja Putin puhuvat Itämeren turvallisuudesta
Naantalin Kultarannassa presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin puhuivat myös Itämeren alueella transponderit kiinni lentämisestä ja siitä, miten siihen aiotaan tehdä muutos. Presidentit tapasivat Suomessa 1.7.2016. Kuva: Seppo Kärki
Presidentti Putinin puheenvuoro Kultarannassa
Presidentti Putinin puheenvuoro Kultarannassa
Suomen ja Venäjän presidentit tapasivat Naantalissa 1.7.2016. Näin puhui yhteisessä tiedotustilaisuudessa presidentti Vladimir Putin. Puhe on tulkattu suomeksi. Kuva: Seppo Kärki
Presidentti Niinistön puheenvuoro Kultarannassa
Presidentti Niinistön puheenvuoro Kultarannassa
Suomen ja Venäjän presidentit tapasivat Naantalissa 1.7.2016. Näin puhui yhteisessä tiedotustilaisuudessa presidentti Sauli Niinistö. Video sisältää venäjänkielisen tulkkauksen. Kuva: Seppo Kärki
Juhani Niiranen / HS
Vladimir Putin vieraili perjantaina Kultarannassa.
Vladimir Putin vieraili perjantaina Kultarannassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat