Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putinin uhkaus siirtää joukkoja Suomen rajalle nousi uutiseksi myös ulkomailla

Myös presidentti Niinistön ehdotus Itämerellä lentävien koneiden lentoturvallisuuden lisäämisestä huomioitiin.

Kotimaa
 
Niinistö ja Putin puhuvat Itämeren turvallisuudesta
Niinistö ja Putin puhuvat Itämeren turvallisuudesta
Naantalin Kultarannassa presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin puhuivat myös Itämeren alueella transponderit kiinni lentämisestä ja siitä, miten siihen aiotaan tehdä muutos. Presidentit tapasivat Suomessa 1.7.2016. Kuva: Seppo Kärki

Ulkomaiset viestimet ovat uutisoineet Venäjän presidentin Vladimir Putinin Suomen-vierailun. Pääpaino uutisissa on ollut Venäjän suhtautuminen Suomen Nato-jäsenyyteen.

Uutistoimisto Reutersin uutisen kärkenä on Putinin uhkaus siirtää joukkojaan Suomen ja Venäjän väliselle rajalle, mikäli Nato-jäsenyys toteutuu.

”Luuletteko, että pitäisimme asiat ennallaan ja joukkomme 1  500 kilometrin päässä”, Reuters lainaa Putinia.

Reuters ottaa esiin myös presidentti Sauli Niinistön ehdotuksen siitä, että Itämerellä lentävien koneiden pitäisi lentää transponderit eli tunnistuslaitteet päällä lentoturvallisuuden lisäämiseksi.

Ruotsalaislehti Dagens Nyheter siteeraa Suomen Tietotoimisto STT:tä ja pitää Putinin kommenttia joukkojen siirroista outona, koska venäläisjoukot ovat Alakurtissa vain 60 kilometrin päässä rajasta.

Sekä brittilehti The Daily Mail että amerikkalainen uutiskanava ABC News kirjoittavat uhkauksesta siirtää joukkoja, mutta ne ottavat lisäksi esille EU:n Venäjän-vastaisten talouspakotteiden vaikutukset Suomen talouteen.

Molemmat viestimet kertovat Putinin antaneen suomalaisille neuvon ratkaista ongelma ottamalla mallia Britanniasta.

”Kääntykää Lontoon puoleen. He näyttävät, mitä tehdä”, ACB News ja The Daily Mail kirjoittavat Putinin sanoneen.

Toisaalta moni laatujulkaisu muun muassa Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa on jättänyt vierailun täysin huomiotta.

Amerikkalainen kanava Fox News on nähnyt vaivaa ja haastatellut kahta tutkijaa, Markku Kangaspuroa Helsingin yliopistosta että Andrei Kolesnikovia Moskovan Garnegie-keskuksesta.

Uutisessa Kangaspuro sanoo Moskovan halunneen osoittaa vierailulla, että länsimaissa ja erityisesti herkällä Itämeren-alueella on maa, joka haluaa ottaa Putinin vastaan. Kolesnikov taas toteaa, että Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon aiheuttaisi mittavia vastatoimia Venäjältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat