Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläismediassa selitellään Putinin hämmennystä herättänyttä lausuntoa: 1 500 kilometrin vetäytyminen tarkoitti leveyttä, ei etäisyyttä

Venäjän presidentin kommentti joukkojen vetämistä on herättänyt kummastusta Suomessa.

Kotimaa
 
Niinistö ja Putin puhuvat Itämeren turvallisuudesta
Niinistö ja Putin puhuvat Itämeren turvallisuudesta
Naantalin Kultarannassa presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin puhuivat myös Itämeren alueella transponderit kiinni lentämisestä ja siitä, miten siihen aiotaan tehdä muutos. Presidentit tapasivat Suomessa 1.7.2016. Kuva: Seppo Kärki

Venäjän presidentti Vladimir Putin hämmästytti suomalaisten lisäksi myös venäläisen luottotoimittajansa perjantaisella lausunnollaan Kultarannassa.

Putin sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa Niinistön kanssa, että Venäjä on vetänyt joukkonsa Suomen rajalta 1 500 kilometrin etäisyyden päähän. Hän toisti väitteen kolmesti.

”Sanoin jo, että olemme tehneet päätöksen ja toteuttaneet sen: vetäneet Suomen rajoilta kaikki asevoimamme 1 500 kilometrin syvyyteen.”

Sitaatti on Kremlin verkkosivuilta. Helsingin Sanomat pohti perjantaina, tekikö Putin lausunnossaan virheen, sillä Venäjällä on useita sotilastukikohtia vain muutaman sadan kilometrin päässä Suomen rajoista.

Putinin luottotoimittaja Andrei Kolesnikov on matkustanut presidentin mukana vuosikaudet ja raportoinut sanomalehti Kommersantille.

Hän kysyi Venäjän presidentinhallinnon päälliköltä Sergei Ivanovilta, miten väite 1 500 kilometrin syvyydestä pitäisi ymmärtää.

”Vetiköhän Venäjä joukkonsa liian syvälle?” Kolesnikov kysyy jutussaan.

”Presidentinhallinnon päällikkö, joka kaikesta päätellen on itse syvästi – kaikkien 1 500 kilometrin osalta – paneutunut näihin neuvotteluihin (ei ole pois suljettua, että hän on merkittävissä määrin niiden ideologi), selitti, että tähän sisältyi epätarkkuus: Vladimir Putin ei tarkoittanut syvyyttä, vaan leveyttä”, Kolesnikov kirjoittaa.

Toisin sanoen Putin olisi tarkoittanut matkaa Suomen rajalla pohjoisesta etelään.

Kolesnikov lainaa Ivanovia:

”Leningradin hallintoalueelta Murmanskiin meidän joukkojamme ei ole lainkaan!” Ivanov sanoi Kommersantin mukaan.

Suomen rajan läheisyydessä Venäjällä kuitenkin on useita tukikohtia Pietarista Petsamoon ja Leningradin hallintoalueelta Murmanskiin.

Pääviesti Putinin Nato-lausunnossa oli vihjata, että jos Suomi liittyisi Natoon, Venäjä reagoisi ja toisi joukkojaan rajan tuntumaan.

Suomessa Ivanovin lausunnosta kertoi ensimmäisen Ilta-Sanomat.

Juhani Niiranen / HS
Presidentit Vladimir Putin ja Sauli Niinistö tiedotustilaisuudessa Naantalissa perjantaina.
Presidentit Vladimir Putin ja Sauli Niinistö tiedotustilaisuudessa Naantalissa perjantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat