Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulli epäilee ryhmän tuoneen laittomasti Suomeen yli 15 000 litraa alkoholia

Uudellamaalla asuvan miehen epäillään välttäneen samalla veroja noin 60 000 euron edestä.

Kotimaa
 

Tulli on paljastanut rikoskokonaisuuden, jossa noin kymmenen hengen ryhmän epäillään tuoneen vuosina 2014 ja 2015 yli 15 000 litraa alkoholia myyntiä varten. Vältettyjen verojen määrä nousee lähelle 60 000 euroa.

”Tähän on osallistunut hieman alle kymmenen henkilöä, jotka lähtökohtaisesti ovat suomalaisia. Heistä yksi mies on ollut alkoholin varsinainen välittäjä, ja muut hänen avustajiaan”, kertoo Tullin valvontapäällikkö Sami Outinen.

Ryhmä toi Virosta noin 11 500 litraa olutta, 4 200 litraa long drink -juomia ja 130 litraa väkeviä alkoholijuomia. Jos vastaava määrä olisi tuotu maahan laillisesti, siitä olisi kuulunut maksaa veroja Suomen valtiolle noin 59 700 euroa.

Laittomasti tuotua alkoholia myytiin enimmäkseen päätekijän kodissa Itä-Uudellamaalla. Asiakkaat olivat enimmäkseen alkoholin suurkuluttajia.

”Tähän tapaukseen ei liity ravitsemusliikkeitä tai muita yrityksiä. Juomat myytiin yksityisasunnoissa, enimmäkseen epäillyn asunnossa. Asiakaskunta muodostui useammasta kymmenestä alueen päihdeongelmaisesta”, Outinen kertoo.

Virosta saa tuoda alkoholia verovapaasti omaan käyttöön, sekä esimerkiksi perheenjäsenille, sukujuhliin ja lahjaksi. Nyt juomia oli tuotu myyntitarkoituksessa järjestelmällisesti.

”Juomia tuotiin Suomeen joidenkin satojen litrojen kertaerissä noin kahden tai kolmen hengen voimin kerrallaan. Näin kuljetus yritettiin saada näyttämään tavalliselta matkustajatuomiselta”, Outinen sanoo.

Esitutkinnassa tutkittuja rikosnimikkeitä ovat ainakin veropetos, törkeä veropetos ja törkeä alkoholirikos. Välittäjänä toiminutta miestä epäillään törkeästä alkoholirikoksesta ja hänen avustajiaan erilaisista verorikoksista.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon syksyllä 2016.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat