Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suojelupoliisi kouluttaa muita viranomaisia tunnistamaan radikalisoitumista

Poliisi, rajavartiolaitos, puolustusvoimat ja tulli vaihtavat tietoja terrorismin torjunnasta aiempaa enemmän, kertoo sisäministeriö.

Kotimaa
 
Karla Kempas
LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Paula Risikko
Paula Risikko Kuva: LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Suomessa torjutaan terrorismia entistä tehokkaammin, selviää sisäministeriön terrorismin torjuntaa käsittelevästä väliraportista.

”Tiedonvaihto viranomaisten välillä on parantunut ja myös tiedusteluun liittyvät lainsäädäntöhankkeet etenevät hyvää vauhtia”, toteaa sisäministeri Paula Risikko (kok) ministeriön tiedotteessa.

Terrorismin torjuntaan on suunnattu lisää rahaa ja yhteistyötä viranomaisten välillä on lisätty.

Esimerkiksi suojelupoliisi luovuttaa entistä enemmän terrorismin torjuntaan liittyvää tietoa muille viranomaisille ja kouluttaa muita viranomaisia tunnistamaan radikalisoitumista.

”Suomi on niin pieni valtio, että yksi viranomaistaho ei voi hoitaa koko kenttää. Voimat pitää yhdistää ja katsoa, kuka tekee mitäkin ja miten muut viranomaiset voivat tukea toisiaan”, kertoo suojelupoliisin ylitarkastaja Pekka Aho.

Suojelupoliisi on lisännyt tiedonvaihtoa esimerkiksi puolustusvoimien kanssa. Myös poliisi, rajavartiolaitos ja tulli vaihtavat tietoja aiempaa enemmän.

Tiedonkulun parantamisen lisäksi ministeriöt valmistelevat Suomen tiedustelulainsäädännön uudistusta.

Tiedustelulainsäädännön uudistukset kohdistuvat muun muassa suojelupoliisin toimintaan ja sotilastiedusteluun. Sisäministeriön mukaan suunnitelmat tiedustelulainsäädännön uudistuksista saadaan valmiiksi vuoden 2016 aikana.

Uudistuksia tehdään, koska Suomessa terrorismin uhka on muuttunut. Suojelupoliisi nosti terrorismin uhkatasoa kesäkuussa 2014 ja marraskuussa 2015.

Sisäministeriön tiedotteen mukaan ilman ulkopuolista ohjausta toteutetun terrori-iskun uhka Suomessa on kohonnut. Ulkomailta käsin ohjattujen, suunnitelmallisten terrori-iskujen todennäköisyys Suomessa on edelleen matala.

Korjaus kello 15.07: Toisin kuin jutussa aiemmin luki terrorismin torjuntaan on suunnattu lisää rahaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat