Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viestintävirasto varoittaa viikonloppuna tulleista huijaustekstiviesteistä

Huijausviesti kannattaa poistaa puhelimesta, eikä lähettäjään tai saatuun sähköpostiosoitteeseen kannata olla yhteydessä.

Kotimaa
 
Sofia Kuisma
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Huijausviestissä kerrotaan arpajaisvoitosta, jolla yritetään huijata viestin vastaanottajilta rahaa.
Huijausviestissä kerrotaan arpajaisvoitosta, jolla yritetään huijata viestin vastaanottajilta rahaa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Viestintävirasto varoittelee viikonloppuna matkapuhelimiin saapuneista huijausviesteistä tiedotteessaan. Viestintäviraston mukaan viestissä kerrotaan arpajaisvoitosta, jolla yritetään huijata viestin vastaanottajilta rahaa.

Tällaisen viestin saapuessa puhelimeen se tulee Viestintäviraston ohjeiden mukaan jättää huomiotta tai poistaa puhelimesta kokonaan.

Arpajaisvoiton lunastamista varten viestissä pyydetään yhteystietoja, jotka voi ilmoittaa viestissä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Tähän sähköpostiosoitteeseen tai numeroon, josta viesti on tullut, ei kannata ottaa yhteyttä.

Huijausviestit ovat tulleet Viestintäviraston mukaan kroatialaisista ja slovenialaisista puhelinnumeroista. Viestejä on lähetetty tavallisina tekstiviesteinä sekä hätäviestejä varten tarkoitettuna Flash-tekstiviesteinä, jotka näkyvät hetkellisesti matkapuhelimen näytössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat