Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilmatieteen laitos varoittaa voimakkaista ukkospuuskista

Osassa maata taajamatulvien riski on ilmeinen.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Tiistai jatkaa sateista ja harmaata linjaa
Tiistai jatkaa sateista ja harmaata linjaa
Suomen yllä viihtyy koko viikon ajan laaja matalapaine, kertoo HS:n meteorologi Anniina Törmä.

Suomen yllä viihtyy koko viikon ajan laaja matalapaine, joka antaa sadetta.

”Seuraavan viiden vuorokauden sademäärät ovat osassa maata 50–70 millimetriä, mutta suurin osa sateista tulee seuraavan parin vuorokauden aikana”, kertoo HS:n meteorologi Anniina Törmä.

Runsaimmat kertymät osuvat luultavasti maan keskivaiheille sekä Länsi-Lappiin. Koska sateet ovat paikoin kuuroittaisia, sademäärissä voi olla suurta paikallista vaihtelua.

Itä- ja Pohjois-Suomeen on luvassa myös voimakkaita ukkosia ja ukkospuuskia. Ilmatieteen laitos varoittaa yli 25 metriä sekunnissa puhaltavista ukkospuuskista eri puolille Pohjois-Savoa, Pohjois-Karjalaa, Kainuuta, Pohjois-Pohjanmaata ja Lappia.

Tiistaina lämpötila jää päivällä sadealueilla paikoin alle 15 asteeseen. Varsinkin etelässä sää on tällä hetkellä selvästi vuodenaikaan nähden viileämpää.

Idässä ja pohjoisessa on selvästi lämpimämpää – päivällä muodostuu räväköitä ukkoskuuroja. Sade voi olla hetkittäin rankkaa, mikä viilentää lämpötilaa.

”Ukkoskuurojen yhteydessä voi esiintyä myös voimakkaita ukkospuuskia. Vettä toi tulla kerralla niin paljon, että paikalliset taajamatulvat ovat mahdollisia”, Törmä huomauttaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat