Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampereen raiskausepäily: Oikeus vangitsi kuusi kuubalaista lentopalloilijaa

Tutkinnanjohtaja Joni Länsipuro ei halua kertoa tapahtuman yksityiskohdista. ”Toivottavasti kaikki ymmärtävät, että vaikka olisi useita epäiltyjä, tekijöiden osallisuus saattaa olla erilainen”, hän sanoi.

Kotimaa
 
"Totta kai kiistetään" – kuubalaispelaajien asianajajat olivat vaitonaisia
"Totta kai kiistetään" – kuubalaispelaajien asianajajat olivat vaitonaisia
Kuubalaisia lentopallopelaajia vangittiin Tampereen käräjäoikeudessa epäiltynä törkeästä raiskauksesta. Pelaajien asianajajat kommentoivat tapausta niukasti. Toimittaja: Salla Hekkala, kuvaus: Janne Järvinen, leikkaus: Esa Juntunen.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi tiistaina puolenpäivän jälkeen kuusi kuubalaista lentopalloilijaa epäiltynä törkeästä raiskauksesta. Kaikki miehet vangittiin vahvemmalla perusteella eli todennäköisin syin epäiltynä.

Todennäköisin syin vangittu voi vaatia tuomioistuinta käsittelemään vangitsemista uudelleen aikaisintaan kahden viikon päästä. Poliisi voi vapauttaa epäillyn aikaisemminkin, jos vangitsemiseen ei enää ole syytä.

Kaikki epäillyt kiistävät syyllistyneensä raiskaukseen.

”Odotellaan dna-tuloksia ja erityisesti hänen tapauksessaan halutaan kuulustella nopeammin, koska jos täällä joku on syytön johonkin, niin varmasti hän on se, joka on syytön”, 21-vuotiasta lentopalloilijaa avustanut lupalakimies Marko Virta kommentoi.

Vangitut miehet ovat 19–27-vuotiaita.

Poliisi vaatii kaikkiaan kuutta urheilijaa vangittavaksi epäiltynä törkeästä raiskauksesta.

Kalle Parkkinen / Lehtikuva
Poliiseja Pirkanmaan käräjäoikeudessa tiistaina.
Poliiseja Pirkanmaan käräjäoikeudessa tiistaina.

Epäillyn raiskauksen uhri on suomalainen täysi-ikäinen nainen. Raiskauksen epäillään tapahtuneen lauantain vastaisena yönä Tampereella Hotelli Ilveksessä. Tutkinnanjohtaja Joni Länsipuron mukaan asiasta ilmoitettiin hätäkeskukseen kello 5.39.

Alkujaan epäiltyjä oli kahdeksan, mutta kaksi pelaajaa vapautettiin maanantaina. Heitä ei poliisin mukaan enää epäillä törkeästä raiskauksesta.

Suomen miesten lentopallon maajoukkue kohtasi Kuuban Maailmanliigan ottelussa Tampereella lauantaina.

Tutkinnanjohtaja Joni Länsipuro ei halunnut kertoa tapahtuman yksityiskohdista, kuulusteluissa ilmenneistä seikoista tai muusta näytöstä.

”Toivottavasti kaikki ymmärtävät, että vaikka olisi useita epäiltyjä, tekijöiden osallisuus saattaa olla erilainen. Esitutkinnassa selvitetään, mitä kukin on tehnyt.”

Länsipuron mukaan tutkinnassa saattaa mennä useita viikkoja. Esitutkinta kuitenkin pyritään saamaan valmiiksi niin nopeasti kuin mahdollista, koska epäillyt on vangittu. Syyte on nostettava elokuun loppuun mennessä.

”Meillä on hyvä keskusteluyhteys kaikkien osallisten kanssa”, Länsipuro kuvaili tutkintaa.

Hän sanoi, ettei poliisi aio tiedottaa asiasta tämän enempää. Hän korosti, ettei poliisi myöskään oikaise mitään jutusta liikkuvia vahvojakaan huhuja, koska lisätietoja ei haluta antaa.

Kuuban lentopalloliitto julkaisi tiedotteessaan maanantaina epäiltyjen urheilijoiden nimet. Liitto tuomitsi käytöksen voimakkaasti, vaikka se toisaalta totesi, että kaikkia yksityiskohtia ja kunkin urheilijan osallisuutta epäiltyyn tekoon ei vielä tiedetä.

Liitto kuvaili, että alustavien tietojen mukaan urheilijat ovat osallistuneet tekoihin, jotka ovat täysin vieraita sille kurille, kunnialle ja kunnioitukselle, joka on vallinnut maan urheilussa ja koko yhteiskunnassa tammikuusta 1959. Ajankohdalla viitataan Fidel Castron johdolla tapahtuneeseen vallankumoukseen.

Liitto myös totesi ryhtyvänsä toimiin kitkeäkseen käytöksen, ”joka ei vastaa sitä etiikkaa ja niitä periaatteita, joihin meidät on kasvatettu”. Liitto ei täsmennä, millaisista toimista on kyse.

Asianajaja: Kuubalaispelaaja "otti raskaasti" vangitsemispäätöksen
Asianajaja: Kuubalaispelaaja "otti raskaasti" vangitsemispäätöksen
Asianajaja Pirkka Lappalainen kertoi Tampereen käräjäoikeudessa ensimmäisen kuubalaispelaajan vangitsemisesta. Toimittaja: Salla Hekkala, kuvaus: Janne Järvinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat