Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mökkeilyn suosio kasvaa – helsinkiläiset ovat Suomen innokkaimpia mökkeilijöitä

Kesämökkien omistus keskittyy uusmaalaisille.

Kotimaa
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Mökki Villingin saaressa Helsingissä.
Mökki Villingin saaressa Helsingissä. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Tulevaisuudessa yhä useamman mökin omistaja asuu Uudellamaalla, selviää Suomalaisen Työn Liiton mökkitutkimuksesta.

Noin puolella kyselyyn vastanneista Uudenmaan asukkaista on joko oma tai yhteisomistuksessa oleva mökki. Tulevaisuudessa mökinomistajien osuus on suurempi, sillä tutkimuksen mukaan uusmaalaiset perivät eniten mökkejä. Joka kolmas uusmaalainen on perimässä mökin.

Muutoksen seurauksena suomalaisten matkat mökille pitenevät. Uudellamaalla asuvien yleisin mökkimatkan pituus on 150–250 kilometriä, kun taas muualla Suomessa asuvilla matkan pituus on useimmiten alle 150 kilometriä.

Se tarkoittaa myös sitä, että uusmaalaisten mökit sijaitsevat usein Uudenmaan ulkopuolella. Yli puolella uusmaalaisista mökinomistajista ei ole erityistä suhdetta mökkipaikkakuntaan.

Myös innokkaimmat mökkeilijät tulevat Uudeltamaalta. Helsingin seudun asukkaat viettävät suomalaisista eniten aikaa mökillä, kertoo Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö Jokke Eljala.

”Helsinkiläiset ja yli 65-vuotiaat viettävät pisimmän ajan mökillä. Onko kaupungin kiireellisyydessä sitten jotain, joka ajaa heidät sinne?” pohtii Eljala.

Mökkeily tulee lisäämään suosiotaan entisestään, sillä kolmasosa kyselyyn vastanneista mökinomistajista arvioi viettävänsä tulevaisuudessa entistä enemmän aikaa mökillä.

Eljala uskoo tämän johtuvan esimerkiksi mökkien varustelutason noususta. Nyt 80 prosenttia suomalaista mökeistä on varustettu sähköllä.

Kyselyyn vastasi noin 2 200 suomalaista, joista noin 660 asuu Uudellamaalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat