Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pride-kulkueeseen sotilaspuvussa osallistunut ylikersantti HS:lle: ”Puolustusvoimat on koko kansan Puolustusvoimat”

Juho Pylvänäisen osallistuminen Pride-kulkueeseen viikonloppuna nostatti keskustelua sotilaspuvun käytöstä siviilissä. Pylvänäinen itse kertoo halunneensa herättää keskustelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta Puolustusvoimissa.

Kotimaa
 
Kira Hagström
Ylikersantti Juho Pylvänäinen osallistui juhla-asussaan Helsingin Pride-kulkueeseen.
Ylikersantti Juho Pylvänäinen osallistui juhla-asussaan Helsingin Pride-kulkueeseen. Kuva: Kira Hagström

Ylikersantti Juho Pylvänäinen kertoo, että hän halusi herätellä keskustelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta Puolustusvoimissa osallistumalla Pride-kulkueeseen sotilasasussaan.

Kuluneiden päivien suurta huomiota hän ei sen sijaan odottanut.

”Toivoin, että asiasta nousisi keskustelua. Olisi tärkeä osoittaa, että Puolustusvoimat on koko kansan Puolustusvoimat ja sielläkin on hlbtqi-vähemmistöjä, eikä etenkään koulutuskulttuuri välttämättä anna heille tarpeeksi tilaa. Toivoisin, että keskustelu menisi tähän suuntaan.”

Pylvänäisen mukaan esimerkiksi syrjintää ja vihapuhetta vähemmistöjä kohtaan esiintyy yhä. Hänen toiveensa on, että Puolustusvoimat istuisi esimerkiksi Seta ry:n kanssa samaan pöytään pohtimaan ratkaisuja. Keskusteluja tahojen välillä on hänen mukaansa ollut muutama vuosi sitten.

Pylvänäinen kertoo saaneensa Prideen osallistumisestaan lähinnä myönteistä palautetta ja tukea, myös yksityishenkilöiltä Puolustusvoimien sisältä. Pylvänäinen on tällä hetkellä lomalla ja kertoo, ettei ole kuitenkaan saanut työnantajaltaan yhteydenottoa asiasta.

Puolustusvoimien sotilas- ja virkapukujen käyttämisestä määräävässä asiakirjassa mainitaan, että sotilaspuvun ja siihen kuuluvan pukineen käyttö on kielletty puoluepoliittisessa toiminnassa sekä vaalimainonnassa ja mielenosoituksissa.

Poliisi kuitenkin kertoi HS:lle, että Pride-kulkue on virallisesti yleisötilaisuus, ei mielenosoitus.

Puolustusvoimien Pääesikunta suhtautui Prideen osallistumiseen sotilasasussa nuivasti tiistaina, mutta viestintäjohtaja, kommodori Jan Engström kevensi näkemystä keskiviikkona.

”Jos on kyse yleisötilaisuudesta, meillä ei ole estävää säädöstä. Jos tilaisuus on laadultaan mielenosoitus, sitten säädökset ovat voimassa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat