Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irakilaisten kielteiset turvapaikkapäätökset lisääntyivät Suomessa lakimuutoksen jälkeen

Kesäkuussa jo 77 prosenttia irakilaisten turvapaikkapäätöksistä oli kielteisiä.

Kotimaa
 
HS

Toukokuussa voimaan tullut lakimuutos sekä Maahanmuuttoviraston uusi maalinjaus ovat lisänneet irakilaisten hakijoiden kielteisiä turvapaikkapäätöksiä, kertoo Maahanmuuttovirasto tiedotteessaan.

Kesäkuun aikana tehdyistä turvapaikkapäätöksistä 77 prosenttia oli kielteisiä, kun koko ensimmäisen vuosipuoliskon aikana kielteisten päätösten osuus oli noin 40 prosenttia.

Tammikuun ja kesäkuun välisellä jaksolla turvapaikka- tai muu oleskelulupa myönnettiin 1 424 irakilaiselle eli noin 19 prosentille päätöksen saaneista. Kielteisiä päätöksiä sai 3 64 irakilaishakijaa.

Kesäkuussa myönteisen päätöksen sai 201 hakijaa ja kielteisen päätöksen 1 483 hakijaa.

Kielteisten ja myönteisten päätösten määrään on vaikuttanut myös se, että virasto on purkanut jonoja alkukesästä. Ratkaisuja on tehty niin sanotuista selkeästi kielteisistä tapauksista, ja tapauksista, joissa ei ole tarvetta lisäselvityksille.

Suomi tiukensi kansainvälisen suojelun edellytyksiä poistamalla humanitaarisen suojelun ulkomaalaislaista. Tämän lisäksi Maahanmuutovirasto ei enää myönnä niin kutsuttua toissijaista suojelua pelkästään hakijan kotipaikan tilanteen perusteella.

Maahanmuuttoviraston tiedotteessa turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo sanoo, että Irakin viime päivien pommi-iskut ovat olleet satunnaisia.

”Bagdad on valtavan iso kaupunki, jossa on enimmäkseen rauhallisia alueita. Katsomme, että Bagdadiin voi myös palata”, Repo arvioi tiedotteessa.

Hän korostaa, että jokainen turvapaikkahakemus käsitellään kuitenkin yksilöllisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat