Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanskassa syytteet julkkislehdelle luottokorttitietojen väärinkäytöstä

Lehti paljasti muun muassa prinssi Joachimin häämatkan salaisen kohteen korttitietojen perusteella.

Kotimaa
 
HS–AFP
Thomas Lekfeldt / Reuters
Se og Hør -lehti paljasti Tanskan prinssi Joachimin häämatkan salaisen kohteen.
Se og Hør -lehti paljasti Tanskan prinssi Joachimin häämatkan salaisen kohteen. Kuva: Thomas Lekfeldt / Reuters

Tanskalainen syyttäjä on nostanut syytteet kahdeksaa Se og Hør -lehden työntekijää vastaan julkkisten luottokorttitietojen urkinnasta. Haasteen sai myös lehden kustantaja Aller Media.

Tanskalainen Politiken-lehti luonnehtii tapausta historialliseksi. Poliisitutkinnan perusteella ainakin 16 työntekijää on ollut tietoisia korttiurkinnasta, vaikka haasteen sai vain kahdeksan henkilöä.

Vyyhti alkoi purkautua keväällä vuonna 2014, kun lehden entinen toimittaja Ken B. Rasmussen julkaisi fiktiivisen kirjan siitä, miten Se og Hør -lehden toimitus hyödynsi it-ammattilaista urkkiakseen kuninkaallisten ja muiden julkisuuden henkilöiden luottokorttiostoksia.

Kirja aiheutti poliisitutkinnan, jonka seurauksena myös Rasmussen sai keskiviikkona syytteen. Jyllands-Postenin haastattelussa hän sanoo, ettei osannut kuvitella, mitä laittoi liikkeelle.

Jo ennen skandaalin paljastumista Se og Hør -lehden kilpailijat olivat ällistelleet, miten lehti onnistui paljastamaan tarkkaan vartioituja salaisuuksia. Se og Hør paljasti muun muassa Tanskan prinssi Joachimin häämatkan kohteen Kanadassa vuonna 2008.

Poliisitutkinnan jälkeen syyttäjä päätti nostaa syytteet lehden kolmea entistä päätoimittajaa sekä viittä muuta henkilöä vastaan.

Hakkeriksi epäilty syytetty työskenteli alunperin yrityksessä, joka nyt on osa korttimaksuliikennettä hoitavaa yritystä. Poliisin mukaan hänen työnsä ulkoistettiin.

Syytetyt ovat kiistäneet rikkoneensa Tanskan lakia. Syytteiden perusteella he voivat joutua vankilaan 4–6 vuodeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat