Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paloittelumurhasta tuomitulle jälleen uusi vankeustuomio – aiheutti 100 000 euron vahingot ja piti hallussa kahta luvatonta asetta

Markus Pasi Pönkä tuomittiin petoksista ja ampuma-aserikoksesta.

Kotimaa
 

Aiemmin paloittelumurhasta tuomittu Markus Pasi Pönkä on jälleen tuomittu vankeusrangaistukseen Helsingin käräjäoikeudessa. Pönkä tuomittiin ampuma-aserikoksesta, törkeästä petoksesta, petoksesta ja kahdesta rekisterimerkintärikoksesta. Syytteet kahdesta petoksesta ja törkeästä rahanpesusta hylättiin.

Pöngälle langettiin vuoden ja kuuden kuukauden ehdoton vankeusrangaistus. Pönkä kiisti suurimman osan syytteistä. Kaksi rikoskumppania tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Tuomion mukaan Pönkä oli toimittanut rikoskumppaniensa kanssa kaupparekisteriin tekaistuja asiakirjoja. Sen jälkeen väärien rekisterimerkintöjen avulla oli saatu haltuun kahden yrityksen pankkitunnukset.

Toisen yrityksen tunnuksia oli käytetty pankkivekselien ottoon, rahan nostoon, tilisiirtoihin ja tavaran tilaamiseen verkkokaupasta. Toisen yrityksen tunnuksia oli käytetty rahan nostamiseen. Lisäksi yrityksen nimen avulla oli yritetty ostaa muun muassa yli 100 000 euron arvoinen auto ja 36 000 euron arvosta kultaa.

Tuomion mukaan petoksilla aiheutettiin yhteensä yli 100 000 euron vahingot.

Pönkä oli tuomion mukaan myös pitänyt hallussaan kahta pistoolia, vaikka hänellä ei ollut aselupaa.

Pönkä on tuomittu vuonna 2007 Tallinnassa tehdystä paloittelumurhasta. Hän pääsi murhatuomiosta ehdonalaiseen vuonna 2014, mutta syyllistyi heti petoksiin ja väärennöksiin.

Pönkä tuomittiin viime marraskuussa Helsingin käräjäoikeudessa kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen törkeistä petoksista, törkeistä väärennöksistä sekä ampuma-aserikoksista. Juttu on parhaillaan vireillä hovioikeudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat