Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolue sai Räsäselle tarkoitetun foliohatun

Kansanedustajan mukaan puolue ei ole kirjan takana.

Kotimaa
 
Terhi Ylimäinen
Niilo ja Päivi Räsänen kirjoittivat yhdessä avioliittoa käsittelevän teoksen.
Niilo ja Päivi Räsänen kirjoittivat yhdessä avioliittoa käsittelevän teoksen. Kuva: Terhi Ylimäinen

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) on tuohtunut foliohatusta, jonka kokoomusnuoret ovat hänen mukaansa lähettäneet kristillisdemokraattien puoluetoimistoon. Taustalla on muun muassa Räsäsen ja hänen miehensä, teologian tohtorin Niilo Räsäsen, kirjoittama kirja.

”Kohde on väärä, ja vakavalla asialla irvailu ihmetyttää”, Päivi Räsänen kommentoi tiedotteessaan.

Räsästen Mistä on kysymys? Avioliitto -niminen teos julkaistiin viime viikonloppuna Kansanlähetyspäivillä. Kirja käsittelee teologisesta näkökulmasta avioliittoa, ihmisen seksuaalisuutta ja sukupuolisuutta.

Teoksessa Räsäset kirjoittavat muun muassa, että avioliiton ulkopuoliset sukupuolisuhteet ja homoseksuaalisuuden harjoittaminen ovat Raamattuun perustuen syntiä.

Tiedotteessaan Päivi Räsänen huomauttaa, että kirjassa he myös puolustavat kaikkien tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kristillisen ihmiskuvan pohjalta.

Puolue ei ole Päivi Räsäsen mukaan kirjan julkaisemisen takana, eikä puolue ollut etukäteen tietoinen julkaisusta.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo Helsingin Sanomille, että foliohatun lähettäminen kristillisdemokraattien puoluetoimistolle oli tapa hakea huomiota tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyölle ja muistuttaa kristillisdemokraatteja työn merkityksestä.

Räsäsen kirjan lisäksi kokoomusnuoret ottavat kantaa siihen, että kansanedustaja Antero Laukkanen (kd) kanteli oikeuskanslerille Opetushallituksen tasa-arvo-oppaasta.

Laukkanen pyytää kantelussaan muun muassa selvitystä siitä, noudattaako opas tasa-arvolain mukaista jakoa kahteen sukupuoleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat