Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Europarlamentaarikko Ruohonen-Lerner: Toivon, että Britannia ei lähde EU:sta

Euroopan parlamentin jäsen Pirkko Ruohonen-Lerner toivoo, että Suomessa keskusteltaisiin aiempaa enemmän Euroopan unionin haitoista ja hyödyistä.

Kotimaa
 
Studio Kulmapöytä: Pirkko Ruohonen-Lerner kertoo, onko brexit hyvä vai huono asia
Studio Kulmapöytä: Pirkko Ruohonen-Lerner kertoo, onko brexit hyvä vai huono asia
Studio Kulmapöydän vieraana on Euroopan parlamentin jäsen, perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner. Hän kertoo lähetyksessä, pitäisikö Suomessakin järjestää kansanäänestys EU:ssa pysymisestä – brexitin tyyliin.

Euroopan parlamentin jäsen Pirkko Ruohonen-Lerner (ps) kertoi HS:n Studio Kulmapöydässä, että toivoo Britannian jäävän Euroopan unionin jäseneksi.

”Britannia on hyvä EU:n jäsenmaa. Säntillinen ja hoitaa asiat sääntöjen mukaan. Tuntuu vaikealta ajatella EU:ta ilman Britanniaa”, Ruohonen-Lerner kertoi.

Ruohonen-Lerner mietti, tiesivätkö britit kaikki edut ja haitat, jotka EU-erosta voivat seurata. Europarlamentaarikko penäsi selvitystä, jossa EU-eron vaikutuksia Britannialle arvioitaisiin kriittisesti.

”En ole nähnyt vielä sellaista selvitystä. Nämä eivät ole mielipideasioita, vaan fakta-asioita.”

Ruohonen-Lerner muistutti, että Britannian EU-ero oli neuvoa-antava.

”Nyt kun olen seurannut keskustelua Britanniassa, en ole nähnyt, että kukaan olisi ollut valmis tekemään tätä hakemusta”, Ruohonen-Lerner sanoi viitaten hakemukseen, jolla britit virallisesti hakisivat eroa unionista.

Brittien EU-kriittisyys oli europarlamentaarikon mukaan ymmärrettävää.

”He ovat toiseksi suurin nettomaksaja, ja lainsäädäntö, joka paljolti tulee EU:n kautta heille, ärsyttää. Ihan samalla tavalla kuin se ärsyttää Suomessakin.”

Kun Ruohonen-Lerneriltä kysyttiin, olisiko Suomen EU-äänestys valttikortti perussuomalaisten kannatukselle, Lerner vastasi ytimekkäästi:

”En pidä sitä minään valttikorttina.”

Ruohonen-Lernerin mielestä on tärkeää, että EU:sta keskustellaan. Kansanäänestys voisi hänen mukaansa lisätä keskustelua EU:n hyvistä ja huonoista puolista myös Suomessa.

Ruohonen-Lerner kuitenkin kieltäytyi ottamasta suoraan kantaa siihen, pitäisikö Suomessa järjestää kansanäänestys. Kannanotto on hänen mielestään puoluehallituksen asia.

Europarlamentaarikko vertasi EU:ta Neuvostoliittoon ja Berliinin muuriin. Hänen mukaansa niitäkin pidettiin ikuisina, vaikka ne eivät sitä olleet.

”Aina kun tulee tällaisia kriisejä, se pakottaa ihmiset ajattelemaan ja keskustelemaan. Ja toivon mukaan lopputuloksena on se, että me voidaan laihduttaa rakenteita ja vähentää kustannuksia.”

Ruohonen-Lerner keskusteli Studio Kulmapöydässä Britannian EU-eron lisäksi myös Suomen eduskunnan ja Euroopan parlamentin eroista, EU:n liittovaltiokehityksestä ja perussuomalaisten kannatusluvuista.

Hän ei ollut vielä miettinyt presidenttikisaan astumista tai perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin seuraajaksi ryhtymistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat