Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 100 000 euroa kavaltanut rakennustarkastaja selitti tekoaan taloudellisella ahdingolla

Törkeä avustuspetos aleni hovioikeudessa kahdeksi kavallukseksi.

Kotimaa
 

Turun hovioikeus on muuttanut Lohjan käräjäoikeuden kesällä 2014 antamaa tuomiota, jossa Vihdin entinen johtava rakennustarkastaja tuomittiin törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja törkeästä avustuspetoksesta ehdolliseen vankeuteen.

Rakennustarkastajana työskennellyt mies on tunnustanut ohjanneensa puolisonsa tilille yli 120 000 euroa valtion korjausavustuksia 16 vuoden aikana. Esitutkinnassa puolison tilille ohjattujen varojen määräksi epäiltiin 150 000 euroa. Miehen mukaan tekojen motiivina oli perheen taloudellinen ja henkinen ahdinko.

Miehen mukaan rangaistusta tuli talousahdingosta johtuneiden syiden lisäksi lieventää myös siksi, että hän on tekojensa tultua ilmi menettänyt virkansa rakennustarkastajana.

Hovioikeus muutti tuomiota siten, että törkeä avustuspetos muutettiin kahdeksi kavallukseksi ja törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen muutettiin kahdeksi virka-aseman väärinkäytöksi. Lisäksi vuosina 1996-2005 tapahtuneina tekoja hylättiin vanhentuneina.

Hovioikeuden määräämä rangaistus on kahdeksan kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus sekä 15 tunnin mittainen yhdyskuntapalvelu.

Mies joutuu lisäksi korvaamaan Vihdin kunnan ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n oikeudenkäyntikuluja yhteensä 8 100 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat