Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aurinko pilkahtelee festariviikonloppuna suuressa osassa maata

Kotimaa
 
Viikonloppuna festarisäätä värittävät sadekuurot, mutta osassa maata paistaa myös aurinko
Viikonloppuna festarisäätä värittävät sadekuurot, mutta osassa maata paistaa myös aurinko
Viikonloppuna sadekuurot ovat koko ajan edeltäviin päiviin verrattuna harvemmassa. Lauantaina sadekuurot painottuvat maan itäosaan sekä pohjoiseen. Idässä voi paikoin myös ukkostaa. Sää on viikonloppuna suuressa osassa maata vuodenaikaan nähden viileää.

Viikonloppuna on useita kesätapahtumia ympäri Suomea. Suurimmat ovat Ruisrock Turussa, Summer Up Lahdessa ja Jysäri Jämsässä. Myös Porin Jazzeilla on avajaisviikonloppu. Festarisää ei näytä aivan lohduttomalta ainakaan näillä paikkakunnilla, koska viikonloppuna sadekuurot ovat aina vain harvemmassa.

Turussa festaritunnelmaa luo auringonpaiste ja poutasää. Lämpötila kohoaa paisteessa yli 20 asteen, mutta Ruissalossa mereltä käyvä tuuli lisää viileyden tuntua. Sunnuntaina voi muodostua päivän aikana sadekuuroja ja pieni mahdollisuus on, että osa sadekuuroista kehittyy aika voimakkaaksi.

”Eli sadetakki kannattaa napata festarivarusteisiin mukaan”, kehoittaa Helsingin Sanomien meteorologi Anniina Törmä.

Porin Jazzeillakin tarvitaan sadetakkia, koska vaikuttaa siltä, että avajaisviikonloppu menevän samankaltaisessa säässä. Lauantai on sunnuntaita poutaisempi. Sunnuntaina päivän aikana voi tulla sadekuuroja. Lämpötila on Jazzeilla 20 asteen vaiheilla.

Sadekuurot painottuvat lauantaina maan itäosaan sekä pohjoiseen. Idässä voi paikoin myös ukkostaa. Maan eteläosassa sekä paikoin myös Keski-Suomessa sää on enimmäkseen poutaista ja myös melko aurinkoista.

Lauantaina Lahdessa Summer Upin musiikkitarjonnasta pääsee nauttimaan mukavassa kesäsäässä.

”Jämsän Jysäreilläkin ysärimusiikkia pääsee kuuntelemaan lauantaina poutasäässä, tosin lämmikkeeksi 90-luvun värikäs tuulipuku ei ole yhtään huono idea. Nimittäin Jämsässä lämpötila jää päivällä lähelle 15 astetta”, Törmä sanoo.

Maan etelä- ja keskiosassa sää on yhä parisen astetta viileämpää kuin vuodenaikana keskimäärin. Pohjoisessa sää on viilentynyt viime päivistä reilusti. Pohjois-Lapissa lämpötila jää lauantaina paikoin alle 10 asteen. Sää on pohjoisessa lauantaina monin paikoin sateinen ja harmaa.

Sunnuntai on lauantaita poutaisempi päivä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat