Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: 48 prosenttia äänestäisi Natosta

Ylen kyselyssä enemmistö kannattaa kansanäänestystä Nato-jäsenyydestä, kun MTV:n ja Aamulehden kyselyssä enemmistö puolestaan vastustaa kansanäänestystä.

Kotimaa
 
Sofia Kuisma

Nato-jäsenyyden neuvoa-antavan kansanäänestyksen suosiosta Suomessa saatiin perjantain kyselyissä ristiriitaisia tuloksia.

Ylen kyselyn mukaan 48 prosenttia vastaajista on neuvoa-antavan kansanäänestyksen kannalla. MTV:n ja Aamulehden yhteisen kyselyn mukaan 42 prosenttia vastaajista on kansanäänestyksen kannalla.

Yle uutisoi, että 40 prosenttia vastustaa kansanäänestystä. MTV:n ja Aamulehden kyselyssä vastustajia on 47 prosenttia vastaajista.

Ylen kyselyssä kannattajia löytyy eniten yli 65-vuotiaista ja pienituloisista. Vastustajia on Ylen kyselyn mukaan eniten 39–49-vuotiaiden ikäryhmässä. 32 prosenttia Ylen kyselyyn vastanneista toivoo, että kansanäänestys järjestettäisiin tällä vaalikaudella.

Taloustutkimus tuotti Ylen kyselyn, johon vastasi tuhat suomalaista. MTV:n ja Aamulehden kyselyyn vastasi 1 260 suomalaista. Virhemarginaali oli Ylen kyselyssä 2,5 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen ja jälkimmäisessä 3 prosenttiyksikköä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat