Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusia turvapaikanhakijoita tulee yhä varsin vähän Suomeen

Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Suomesta haki turvapaikkaa noin 3 300 ihmistä

Kotimaa
 
Rio Gandara / HS
Tammi-kesäkuussa eniten turvapaikanhakijoita saapui Irakista. Seuraavaksi eniten hakijoita tuli Afganistanista, Somaliasta ja Syyriasta.
Tammi-kesäkuussa eniten turvapaikanhakijoita saapui Irakista. Seuraavaksi eniten hakijoita tuli Afganistanista, Somaliasta ja Syyriasta. Kuva: Rio Gandara / HS

Suomesta haki turvapaikkaa ensimmäisen vuosipuoliskon aikana yhteensä noin 3 300 ihmistä. Eniten hakijoita tuli tammi–kesäkuussa viime vuoden tapaan Irakista.

Seuraavaksi eniten hakijoita saapui Afganistanista, Somaliasta ja Syyriasta.

Loppukevään ja kesän aikana hakijamäärät ovat pysyneet selvästi pienempinä kuin alkuvuonna.

Viime kuukausina uusia hakijoita on tullut Suomeen noin 60:stä runsaaseen sataan viikossa. Alkuvuonna hakijoita saapui viikoittain tyypillisesti yli kaksisataa.

Koko vuoden hakijamäärä on jäämässä oleellisesti viimevuotista pienemmäksi.

Viime vuonna Suomesta haki turvapaikkaa 32 476 ihmistä, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Viime vuoden hakijoista yli 20 000 oli irakilaisia.

Maahanmuuttovirasto tiedotti keskiviikkona, että toukokuussa voimaan tullut lakimuutos ja viraston uusi maalinjaus ovat lisänneet irakilaisten hakijoiden kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

Kesäkuussa tehdyistä turvapaikkapäätöksistä 77 prosenttia oli kielteisiä, kun koko ensimmäisen vuosipuoliskon aikana kielteisten päätösten osuus oli noin 40 prosenttia.

Tammi–kesäkuussa turvapaikka tai muu oleskelulupa myönnettiin 1 424 irakilaiselle eli noin viidennekselle päätöksen saaneista. Kielteisen päätöksen sai 3 064 irakilaishakijaa.

Kesäkuussa myönteisen päätöksen sai 201 hakijaa ja kielteisen päätöksen 1 483 hakijaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat