Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruisrockissa kaksi raiskausepäilyä, tekopaikaksi ilmoitettu käymälä

Molempien raiskausten tekopaikaksi epäillään Bajamaja-käymälää festivaalialueella.

Kotimaa
 
Vesa-Matti Väärä
Bajamaja-käymälöitä Ruisrockin festivaalialueella.
Bajamaja-käymälöitä Ruisrockin festivaalialueella. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Ruisrockissa epäillään tapahtuneen kaksi raiskausta lauantain festaripäivän aikana. Tapaukset ovat toisistaan erillisiä, mutta molempien tekopaikaksi epäillään Bajamaja-käymälää festivaalialueella.

Molemmista tapauksista on kirjattu rikosilmoitus Lounais-Suomen poliisille. Toisessa uhrina on aikuinen nainen, toisessa 17-vuotias nainen.

Poliisilla ei ole vielä tarkempia tietoja epäiltyjen rikosten tapahtumakulusta.

”Tapahtumien kulku on vielä täysin avoin eikä rikosepäilyjen uhreja ole vielä kuultu. Tietooni ei ole tullut, että joku sivullinen olisi nämä tapahtumat havainnut”, sanoo rikoskomisario Veli-Matti Soikkeli Lounais-Suomen poliisista.

Ruisrockin promoottori Mikko Niemelän mukaan festivaalialueella on 400–500 Bajamaja-käymälää. Vessat on ryhmitelty niin, että miehille ja naisille tarkoitetut käymälät sijaitsevat eri wc-ryhmissä.

”Kiertävä järjestyksenvalvonta valvoo myös käymälöitä. Lisäksi niissä kiertävät siivouspartiot. Otamme kaikki tällaiset epäilyt älyttömän vakavasti”, Niemelä kertoo.

Hänen mukaansa Ruisrock on kuitenkin sujunut hyvin aurinkoisessa säässä.

”Ihmiset ovat olleet hyvällä tuulella ja rauhallisesti. Raiskausepäilyjä lukuun ottamatta kaikki on sujunut oikein mukavasti.”

Ruisrock järjestetään Turun Ruissalossa. Festivaali alkoi perjantaina, ja se päättyi sunnuntaina.

Kolmen päivän festivaalin aikana poliisi otti festivaalialueelta säilöön yhteensä 16 henkilöä. Festivaalien aikana poliisi poisti festivaalialueelta 22 henkilöä. Säilöönottojen ja poistamisten syynä oli runsas alkoholinkäyttö ja siitä johtunut häiriökäyttäytyminen.

Poliisin kirjasi Ruisrockissa 32 huumausaineen käyttörikosta. Kahden raiskauksen tutkinnan edistymisestä poliisi kertoo tiedottavansa alkuviikon aikana.

Viikko sitten Ruotsissa maan suurimpien Bråvalla-festivaalien aikana Norrköpingissä tehtiin viisi rikosilmoitusta raiskauksista, yksi raiskauksen yrityksestä ja 15 seksuaalisesta häirinnästä. HS kartoitti tuolloin suomalaisten festivaalijärjestäjien näkemyksiä seksuaalisen häirinnän ehkäisystä.

”Nyt puhutaan tosi vakavasta asiasta. Ennaltaehkäisy on osa yleistä järjestyksenpitoa. Emme erityisesti valvo [seksuaalista ahdistelua], mutta jos saamme vähänkin vihiä häiriköinnistä, niihin puututaan todella matalalla kynnyksellä”, sanoi Ruisrockin promoottori Niemelä sanoi HS:lle tuolloin.

Viime vuoden Ruisrockissa oli 95 000 kävijää ja noin kymmenen tapausta, jotka vaativat poliisin väliintuloa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat