Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saimaannorpan kuutti kuoli lailliseen muikkuverkkoon

WWF:n mukaan saimaannorpalle turvallisia kalaverkkoja ei ole

Kotimaa
 

Saimaannorpan kuutti on kuollut jäätyään kiinni muikkuverkkoon eteläisellä Saimaalla, kertoi Metsähallitus tiistaina.

Metsähallituksen mukaan kyseessä oli tänä vuonna ensimmäinen kalanpyydykseen kuollut saimaannorppa. Kuolleesta kuutista ilmoitti kalastaja.

Uroskuutti oli takertunut lailliseen verkkoon, jonka solmuväli oli 15 millimetriä.

”Tilastojen mukaan kuutti on vielä heinäkuussakin pieni ja altis takertumaan kalaverkkoon. Hukkunut kuutti painoin 23 kiloa”, kertoo Metsähallituksen suojelubiologi Miina Auttila.

Verkkokalastusta on rajoitettu huhtikuun puolesta välistä kesäkuun loppuun. Tänä vuonna muikkuverkkojen käyttö on ollut ensimmäistä kertaa sallittua myös verkkokalastuksen rajoitusaikana.

Ympäristöjärjestö WWF:n mukaan verkkokuolema osoittaa, että myös muikkuverkot voivat koitua kuuteille kohtalokkaiksi. Järjestön mukaan norppaturvallisia kalaverkkoja ei ole.

”Kalaverkot ovat nuorille kuuteille vaarallisia myös heinäkuussa eikä pelkästään rajoitusten aikaan. Huolestuttavaa on, että muikkuverkkoja voidaan käyttää nykyään myös verkkokalastuksen rajoitusaikana”, sanoo WWF:n Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen .

Metsähallituksen mukaan saimaannorpan hukkuminen muikkuverkkoon on harvinaista. Metsähallituksen tilastojen mukaan 190 kalanpyydyksiin kuolleesta saimaannorpasta vain kolme on hukkunut muikkuverkkoon.

Saimaannorppa on yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä. Niitä arvioidaan olevan nykyisin noin 320. Kantaa uhkaavat erityisesti kalanpyydykset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat