Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nainen hukkui moottoriveneonnettomuudessa Jämsässä – mies ajoi veneellä lievää ylinopeutta

Toinen veneessä olleista miehistä oli puhalluskokeen perusteella päihtynyt.

Kotimaa
 

Jämsässä tapahtui keskiviikon vastaisena yönä moottoriveneonnettomuus, jossa hukkui 46-vuotias nainen. Kaksi veneessä ollutta miestä onnistuivat pelastautumaan.

Tapahtumapaikka on Jämsänjoella lähellä Jämsän Paunun urheilupuistoa. Hyvässä kunnossa ollut vene oli tullut Jämsänkosken suunnasta kohden Jämsää.

Sukeltaja oli löytänyt naisen veneestä hukkuneena sen jälkeen, kun toinen kyydissä olleista miehistä oli tullut poliisiasemalle ilmoittamaan onnettomuudesta. Vene oli löydettäessä pystyasennossa siten, että peräosa oli pohjaan päin.

Alustavien tietojen mukaan vene osui johonkin vedessä olleeseen esineeseen. Poliisi epäilee, että törmäyksen jälkeen vene täyttyi vedellä ja upposi.

Nopeusrajoitus tapahtumapaikalla on yhdeksän kilometriä tunnissa. Teknisessä tutkinnassa selvisi, että veneellä oli uppoamista ennen jonkin verran ylinopeutta – ei kuitenkaan merkittävästi. Tarkka nopeus selviää myöhemmissä tutkimuksissa.

Poliisi sai esitutkinnassa selvitettyä, että uponnutta venettä kuljetti 24-vuotias paikkakuntalainen mies. Hän on edelleen kiinniotettuna.

Kyydissä ollut toinen paikkakuntalainen 34-vuotias mies on vapautettu, eikä häntä epäillä rikoksesta.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Poliisi selvittää myös, onko veneen uppoamisen aiheuttanut kuljettajan toiminta törmäyksen jälkeen.

Toinen miehistä oli puhalluskokeen perusteella päihtynyt.

”Toisella miehellä oli puhalluskokeissa pikkuisen rajummat puhalluslukemat ja toisella ei lukemia juuri nimeksikään. Kun saadaan selville, kumpiko venettä kuskasi, se ohjaa tutkintaa siihen suuntaan, onko toista syytä epäillä vesiliikennejuopumuksesta”, tutkinnanjohtaja, komisario Veli-Pekka Välisaari kertoi aiemmin Helsingin Sanomille.

Helsingin Sanomat ei tavoittanut myöhemmin Välisaarta kommentoimaan, oliko juuri kuljettajaksi paljastunut mies puhaltanut suuremmat lukemat.

”Sen selvittäminen, onko venettä kuljettanut mies ollut tekoaikaan alkoholin vaikutuksen alaisena siinä määrin, että häntä olisi syytä epäillä vesiliikennejuopumuksesta, selviää tarkemmissa tutkimuksissa myöhemmin”, poliisi kirjoitti tiedotteessaan.

Miehille ei aiheutunut onnettomuudesta fyysisiä vammoja.

Hukkuneen naisen osalta tutkintaa jatketaan kuolinsyyntutkintana.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista Jämsän poliisille numeroon 0295 445 741.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat