Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeri Berner haluaa ajokortin suoritusvaatimukset uuteen tarkasteluun – myös hintaa pyritään laskemaan

Kotimaa
 
Jussi Partanen
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner Kuva: Jussi Partanen

Ajokortin suoritusvaatimuksia aletaan uudistaa ja sääntelyä kevennetään. Myös ajokortin suorittamiseen liittyviä kustannuksia pyritään alentamaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) sanoo tiedotteessa, että ajokorttiopetuksen tiukka sääntely on estänyt uusien opetusmenetelmien käyttöönottoa.

”Lakiuudistus avaa mahdollisuudet yksilölliseen opiskeluun, saatavilla olevan tiedon käyttöön ja digitalisaation hyödyntämiseen”, Berner sanoo tiedotteessa.

Työryhmä ehdotti vuonna 2014 keinoja alentaa ajokortin hintaa ja päivittää opetusmenetelmiä. Alemmissa ajokorttiluokissa työryhmä ehdotti muutoksia opetuksen pakollisuuteen ja auton ajokortin suorittamisen moniin vaiheisiin.

”B-ajokortin suorittamisen keskihinta on Suomessa noin 2 000 euroa. Uudistuksella halutaan antaa ajokortin suorittamiseen nykyistä enemmän vaihtoehtoja.”

Bernerin mukaan ajo- ja teoriakoe pysyisivät edelleen käytössä, mutta opetus- ja oppimismenetelmiin etsitään pakollisen luokkahuoneopetuksen tilalle joustavampia vaihtoehtoja.

Lainsäädäntöhanke aloitetaan elokuussa. Hallituksen esityksen eduskuntakäsittely alkanee syksyllä 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat