Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Menikö uutispäivä ohi? HS Illasta voit lukea päivän tärkeimmät uutiset

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Fakta

Näin saat HS Illan käyttöösi

Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

Arkkipiispa Kari Mäkinen toivoo, että luterilaisen kirkon papit voisivat ajan myötä vihkiä avioon myös homopareja, HS Ilta kertoo.

Mäkinen otti asiaan kantaa keskiviikkona Porissa HSTV:n Lyytinen&Junkkari -ohjelmassa.

”Vihitään sekä samaa sukupuolta olevia että eri sukupuolta olevia. Se on selkein ratkaisu siihen, mikä on minusta se olennainen asia: että kaikkia avioliittoja ja kaikkia avioliiton solmivia kohdellaan yhtäläisesti ja kaikkia avioliittoja tuetaan”, Mäkinen sanoi.

Kannanotto on Mäkiseltä toistaiseksi selväsanaisin. Aiemmin hän on kannattanut pappien oikeutta siunata homopareja avioon eikä ole myöskään sulkenut pois mahdollisuutta, että kirkko alkaa vihkiä homopareja.

Tasa-arvoinen, homoliitot salliva laki tulee voimaan runsaan puolen vuoden kuluttua maaliskuussa. Siihen mennessä papeille ei vielä vihkioikeutta missään tapauksessa tule, Mäkinen korosti haastattelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat