Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaisten suosima Hommaforum-keskustelupalsta palvelunestohyökkäyksen kohteena

Hommaforum-palsta oli ilmeisen voimakkaan hyökkäyksen kohteena lähes viikon ajan. Suomen Uutisten päätoimittajan Matias Turkkilan mukaan palstan tukiyhdistys on tehnyt rikosilmoituksen.

Kotimaa
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Hommaforum-verkkosivu kuvattuna Helsingissä heinäkuussa 2011.
Hommaforum-verkkosivu kuvattuna Helsingissä heinäkuussa 2011. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Perussuomalaisten suosima Hommaforum-keskustelupalsta oli poikkeuksellisen voimakkaan palvelunestohyökkäyksen kohteena lähes viikon ajan. Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila kertoi keskiviikkoiltana, että Hommaforumin tukiyhdistys on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

”Hyökkäysliikennettä tulee noin miljoona viestiä sekunnissa”, Turkkila kertoi aiemmin keskiviikkona. Turkkila perusti Hommaforumin vuonna 2008. Hänellä ei ole enää virallista roolia keskustelupalstan ylläpidossa, mutta perustajana hän on tekemisissä tukiyhdistyksen kanssa kun aihetta ilmenee.

Petri Krook
Matias Turkkila
Matias Turkkila

Palvelunestohyökkäys alkoi torstaina 7. heinäkuuta. Perjantai-iltana ylläpito sulki sivuston, sillä poikkeuksellisen voimakas hyökkäysliikenne alkoi jo vaikuttaa muihin asiakkaisiin.

”Minulle kerrottiin, että samaan aikaan Jyväskylässä järjestetyn AnimeCon-tapahtuman lipunvarausjärjestelmä meni nurin, koska sillä ja Hommalla on sama palveluntarjoaja. Siellä oli kuulemma aikamoinen jono ovella ennen kuin he saivat varajärjestelmän toimimaan”, Turkkila sanoo.

Keskiviikkoiltana sivusto saatiin jälleen toimimaan uuden torjuntaohjelman avulla. Tuolloin hyökkäys oli jatkunut yhtäjaksoisesti seitsemättä päivää.

Matias Turkkila sanoi sivuston ollessa vielä nurin, että hyökkäysliikennettä vaikutti tulevan ympäri maailman. Tämä viittaa siihen, että hyökkäys on tehty ”bottiverkon” avulla. Bottiverkko on haittaohjelman avulla saastutettujen tietokoneiden verkko, jonka tehoa suunnataan palvelunestohyökkäyksessä valittua sivustoa kohtaan. Tällaisessa keinotekoisessa ”liikenneruuhkassa” sivusto kuormittuu niin, ettei sillä enää pääse vierailemaan.

Verkossa liikkuu myös väitteitä siitä, että keskustelupalstalle olisi tehty tietomurto. Hakkeriaktivistien liike Anonymousiin viittaava nimimerkki kirjoitti perjantaiaamuna Twitteriin jäähyväiset Hommaforumille ja käyttäjätiedoille. Nimimerkki ilmoitti vastustavansa rasismia ja kirjoitti, että lisää on tulossa.

”Kun kerran pankkejakin hakkeroidaan, tietomurron mahdollisuutta ei voi kokonaan sulkea pois. Toistaiseksi mikään ei kuitenkaan ole viitannut siihen, että tietomurtoa olisi tapahtunut”, Turkkila sanoo HS:lle.

Verkossa on palvelunestohyökkäyksen aikana liikkunut lista, jonka on väitetty sisältävän foorumin käyttäjätietoja. ”Tuo lista on väärennös eikä perustu tietomurtoon vaan keskustelupalstan sisältöön”, Turkkila huomauttaa.

”Hommalla on kyllä aina yritetty huolehtia tietoturvasta ja esimerkiksi päivitetty ohjelmistot nopeasti niiden tuoreimpiin versioihin.”

Kansainvälisen verkkosivujen suosiota listaavan Alexa-yrityksen mukaan Hommaforum on Suomen 240. vierailluin sivusto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat