Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini puolustaa perussuomalaisten keskustelua EU-jäsenyydestä: ”Meitä pitää koskea samat säännöt kuin muitakin”

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan keskustelua Suomen EU-jäsenyydestä pitää saada käydä vapaasti. Soini kommentoi Porin Suomi-Areenassa myös Natoa ja Britannian uutta pääministeriä.

Kotimaa
 
Tätäkö halusitte, Timo Soini? Perussuomalaisten puheenjohtaja puhuu brexitistä
Tätäkö halusitte, Timo Soini? Perussuomalaisten puheenjohtaja puhuu brexitistä
Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kertoo HSTV:n Junkkari&Lyytinen-ohjelmassa, kuinka tyytyväinen hän on brexitin jälkeisen Euroopan kaaoksesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini vaati Porin Suomi-Areenassa keskiviikkona tasavertaista kohtelua puolueelleen.

Soini ja muut perussuomalaiset ovat saaneet arvostelua siitä, että he ovat Britannian EU-kansanäänestyksen jälkeen halunneet herättää keskustelua myös Suomen asemasta unionissa. Yle kertoi tällä viikolla, että valtaosa perussuomalaisten kansanedustajista kannattaa kansanäänestystä jäsenyydestä.

Soini muistutti Helsingin Sanomille, että keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ajaa kansanäänestystä eurosta ja kokoomus teki hallitusohjelman vastaiset puoluekokouspäätökset Nato-jäsenyydestä sekä työehtosopimusten yleissitovuudesta.

”Mutta kun perussuomalaiset haluaa keskustella, niin heti on satraappien lauma huutamassa, että nyt ne keikuttavat venettä”, Soini sanoi.

”Meitä pitää koskea samat säännöt kuin muitakin puolueita. Hallitus ei tällaista äänestystä järjestä, mutta Suomi on demokraattinen eikä jälkisuomettunut maa. Täällä saa puhua vapaasti ja esittää näkemyksiä.”

Soini ei halunnut spekuloida sillä, lähteekö perussuomalaiset ensi eduskuntavaaleihin EU-kansanäänestys vaaliteemanaan.

”Vaaleihin on tuhat päivää aikaa. Eipäs mennä reen kanssa varsan edelle, vaan otetaan nyt rauhassa”, perussuomalaisten puoluejohtaja tyytyi sanomaan.

Sen sijaan puheet mahdollisesta hallituskriisistä Soini torjui ”tolkuttomina”. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo arvosteli äskettäin Soinin kommentteja EU-kansanäänestyksestä ankarasti.

Jussi Partanen
Timo Soinin mukaan keskustelu Suomen EU-jäsenyydestä on täysin normaalia.
Timo Soinin mukaan keskustelu Suomen EU-jäsenyydestä on täysin normaalia.

Soini sanoi myös, että keskiviikkona virkaansa astuvan Britannian uuden pääministerin Theresa Mayn myötä puheet maan jäämisestä EU:hun voidaan unohtaa. May on todennut, että ”brexit tarkoittaa brexitiä”.

”Hän on varmasti oikea ihminen viemään kansanäänestyksen tuloksen loppuun. Kyllä he nyt lähdössä ovat.”

Soini pitää Mayta erittäin määrätietoisena poliitikkona.

”Väistämättä tulee mieleen Margaret Thatcher. Ja kun toiselle puolelle pöytää istuu Angela Merkel, niin varmasti asiat hoituvat. Odotan mielenkiinnolla, milloin May aktivoi 50. artiklan”, Soini sanoi viitaten Britannian viralliseen eroilmoitukseen, jonka jälkeen alkaa kahden vuoden neuvotteluaika.

Soini sanoi pitävänsä sotilasliitto Naton ja Venäjän keskiviikkoista yhteistyökokousta erittäin hyvänä asiana.

”Yhteydenpito on saatu taas käyntiin. On hyvin tärkeää, että meillä on sekä pelote että dialogi, ja dialogi tarkoittaa todellakin keskustelua eikä molemminpuolisia monologeja”, Soini pohti.

Nato ja Venäjä keskustelivat keskiviikkona Naton viimeviikkoisen huippukokouksen jälkeen, johon Venäjällä reagoitiin aggressiivisesti. Jännitteet Itämerellä ovat suuret ja kesäkuu oli Ukrainan sodan verisin lähes vuoteen.

Soini oli silti varovaisen optimistinen.

”Odotan, ja haluaisin toivoa, että nyt olisi orastavaa mahdollisuutta Ukrainan tilanteen helpottamiseen. Ei voi muuta sanoa, kuin että varmaankin [Yhdysvaltain presidentti Barack ] Obaman hallinnolla on loppumetreillään aitoa halua hakea ratkaisuja monessa maailmankolkassa. Toivoisin, että tässäkin, mutta ei sitä voi mennä lupaamaan.”

Soini kommentoi lyhytsanaisesti myös poliisin ulkomaalaisvalvonnasta viime päivinä herännyttä keskustelua. Tummaihoinen muusikko James Nikander eli Musta Barbaari kirjoitti Facebookissa, että siviilipoliisit pyysivät hänen äidiltään ja siskoltaan henkilöllisyystodistusta aggressiivisella tavalla.

Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri oli kommentoinut asiaa Facebookissa toteamalla, että ”jos Suomessa on niin paha olla niin aina voi palata kotimaahansa.” Nikander on kotoisin Turusta.

”Tämä on varmaan tylsä vastaus, mutta puoluehallituksessa on tehty päätös, että eduskuntaryhmän asioita kommentoi ryhmän puheenjohtaja ja puolueen asioita näissä asioissa puoluesihteeri”, Soini tyytyi sanomaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat