Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkkouutisten kysely: Mediaa pidetään melko riippumattomana, Yleä muita vasemmistolaisempana

Lähes kaksi kolmasosaa vastaajista piti mediaa ainakin jossain määrin riippumattomana.

Kotimaa
 
Antti Hämäläinen
Lähes kaksi kolmasosaa Verkkouutisten kyselyn vastaajista piti mediaa ainakin jossain määrin riippumattomana.
Lähes kaksi kolmasosaa Verkkouutisten kyselyn vastaajista piti mediaa ainakin jossain määrin riippumattomana. Kuva: Antti Hämäläinen

Verkkouutisten ja Nykypäivän teettämän kyselytutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista kokee tiedotusvälineet melko riippumattomiksi.

TNS Gallupilla teetetyssä kyselytutkimuksessa median määritteli melko riippumattomaksi 60 prosenttia ja täysin riippumattomaksi kolme prosenttia vastaajista. Mediaa pitää ainakin jossain määrin riippumattomana siis lähes kaksi kolmasosaa vastaajista.

Noin neljännes vastaajista ei pitänyt mediaa kovin riippumattomana ja neljä prosenttia ei lainkaan riippumattomana.

Kansan näkemys mediasta oli suhteellisen tasaista iästä, koulutuksesta ja sosioekonomisesta asemasta riippumatta, vaikka koulutetut ja enemmän ansaitsevat pitivätkin mediaa neutraalimpana kuin vähemmän koulutetut ja ansaitsevat.

Kyselyssä oli mahdollisuus arvioida myös suurten suomalaisten tiedotusvälineiden ja Nykypäivän sekä Verkkouutisten riippumattomuutta. Yleä ja Helsingin Sanomia pidettiin riippumattomina, kun taas MTV:n kohdalla riippumattomuuden ja ei-riippumattomuuden osuudet olivat käytännössä tasan. Yleä piti riippumattomana 67 prosenttia ja Helsingin Sanomia 56 prosenttia vastaajista.

Tutkimuksessa kysyttiin niin ikään mielipidettä median oikeistolaisuudesta tai vasemmistolaisuudesta. Kaikkia muita tiedotusvälineitä pidettiin enemmän oikeistolaisina, mutta Ylellä suhde oli toisin päin. 33 prosenttia katsoi Ylen nojaavan vasemmalle, kun taas 11 prosenttia oikealle.

Kyselyyn vastasi kesäkuussa runsaat tuhat ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat