Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Lapsilla vaarallisia liikenneleikkejä – ”kuka voittaa autojen edestä juoksemisen tai pisimpään tiellä makaamisen”

Lounais-Suomen poliisin mukaan kyseessä on ”silloin tällöin vastaan tuleva ilmiö”.

Kotimaa
 

Lounais-Suomen poliisi varoittaa Facebook-julkaisussaan alakouluikäisten lasten vaarallisista liikenneleikeistä. Vilkasliikenteisillä teillä on kilpailtu uhkarohkeasti siitä, ”kuka voittaa autojen edestä juoksemisen tai tiellä pisimpään makaamisen ennen auton tuloa”.

”Tämä on silloin tällöin vastaan tuleva ilmiö. Pikkulapset kilpailevat, kuka on hurjin ja rohkein ja uskaltaa juosta kaikkein lähimpää autoa”, Lounais-Suomen poliisin viestintäpäällikkö, ylikonstaapeli Teemu Äikäs kommentoi.

Lounais-Suomen poliisi sai liikenneleikeistä vihjeen Porissa Suomi-Areena-tapahtuman yhteydessä.

”Eräs porilainen rouva kävi puhumassa asiasta poliisin teltalla. Hänen lapsensa kertoi Whatsapp-ryhmästä, jossa asiasta oli lasten kesken keskusteltu”, ylikomisario Simo Pukkila Lounais-Suomen poliisista kertoo.

Pukkilan mukaan Porin teillä oli keskiviikkona muutamia lapsia koskevia tehtäviä.

”Sen johdosta päätin asiasta vähän kirjoittaa. Pelkästään tämä, että siellä leikittäisiin vai pelleiltäisiin ei ole taustalla, vaan myös se, että lapset saattavat muutenkin liikkua teillä vaarallisesti.”

Lounais-Suomen poliisi muistuttaa, että lapsilla voi olla kesälomien aikaan paljon aikaa järjestää itselleen "harrastuksia", jos vanhemmat eivät järjestä heille riittävästi toimintaa. Poliisi kehottaa vanhempia seuraamaan, millaisessa kaveriporukassa oma lapsi viihtyy.

”Aikuisilla on lapsistaan perusvastuu jo lainsäädännön perusteella – ja järkikin sanoo, että pitäisi lasten perään katsella. Jos kavereiden luokse mennään, eiväthän vanhemmat aina pysy perässä siitä, mitä lapset tekevät. Poliisin toive kuitenkin on, että vanhemmat olisivat kiinnostuneita, kyselisivät ja neuvoisivat lapsia riittävästi”, Pukkila sanoo.

Poliisi kehottaa vanhempia kertomaan lapsilleen liikenteen vaaroista ja selvittämään myös lapsiensa sosiaalisen median tuttavat. Pienetkin lapset voivat käyttää pikaviestipalvelu Whatsappia.

”Whatsappissa tuskin ikää kysellään. Lapset pääsevät keskenään kehittelemään omia juttujaan, jolloin heille voi tulla päähänsä mitä tahansa ajatuksia. Joskus ne voivat olla vaarallisia leikkejä”, Pukkila muistuttaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat