Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin poliisi varoittaa: Nyt on taskuvarkaiden sesonkiaika – pelkästään keskiviikkona yli kymmenen varkautta

Tänä vuonna Helsingissä on kirjattu yli 2 650 taskuvarkautta.

Kotimaa
 

Helsingin poliisi varoittaa, että juuri on käynnissä taskuvarkaiden sesonkiaika. Erityisen mieluisia varastelun kohteita ovat lompakot, käsilaukut ja puhelimet, kertoo poliisin tiedote.

Keskiviikkona poliisi kirjasi varastetuiksi kymmenkunta lompakkoa ja muutaman matkapuhelimen. Kuluvan vuoden aikana Helsingissä on kirjattu yli 2 650 taskuvarkautta.

Tänä vuonna on kuitenkin kirjattu yli 700 taskuvarkautta vähemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Poliisi muistuttaa, että arvotavaroita pitäisi kaupungilla liikkuessa säilyttää vain sellaisissa paikoissa, joihin muiden on vaikea päästä käsiksi. Poliisin ohjeiden mukaan väkijoukossa tulisi pitää tiukasti kiinni omista arvotavaroistaan. Jos joku tönäisee tai ottaa minkäänlaista kontaktia väkijoukossa, kannattaa heti kokeilla, ovatko arvotavarat yhä tallessa.

”Miesten ei kannata pitää lompakkoa takataskussa, eikä naisten kannata pitää arvoesineitään avoimessa käsilaukussa esimerkiksi terassilla istuessaan”, sanoo poliisin tiedotteessa rikosylikomisario Tuomo Lotta Helsingin poliisilaitokselta.

Vaikka taskuvarkaat pyrkivät usein toimimaan hyvin huomaamattomasti, voivat he poliisin mukaan olla välillä hyvinkin röyhkeitä. Pyörällä liikkuva varas voi uhrin ohi ajaessaan napata esimerkiksi lompakon uhrin kädestä. Näin kävi heinäkuisena lauantaina eräälle miehelle Helsingin Länsisatamassa. Tekijää ei ole tavoitettu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat