Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomus haluaa poistaa eläkkeelle jäämisen yläikärajan – luopuisi myös sunnuntain tuplapalkasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän mielestä vanhuuseläkkeellä olevat voitaisiin ”vapauttaa kokonaan työehtosopimusten velvoitteista”. Myös sunnuntailisistä voitaisiin puolueen mukaan sopia työehtosopimuksissa tai työpaikoilla.

Kotimaa
 
Jussi Partanen
Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen esitteli työryhmän ideoita Suomi-Areenassa Porissa.
Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen esitteli työryhmän ideoita Suomi-Areenassa Porissa. Kuva: Jussi Partanen

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ehdottaa eläkkeelle siirtymisen ylärajan poistoa torstaina julkaistussa Työ- ja yrittäjyyspaketissa.

Työ- ja yrittäjyyspaketin tekstin mukaan eläkeläisiä ei huomioida yhteiskunnassa voimavarana, vaikka eläkeläisten osuus väestöstä kasvaa tasaisesti.

”Seniorit ovat hyväkuntoisempia ja toimintakykyisempiä kuin koskaan, ja monilla olisi vielä runsaasti annettavaa työssä. Suomeen tarvitaan lisää kaikenlaista ja kaikenlaisten ihmisten työtä”, kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kertoo tiedotteessa. Hän esitteli työryhmän ehdotuksia torstaina Suomi-Areenassa.

Paketissa ehdotetaan, että monet eläkkeelle jääneet voisivat ylläpitää toimintakykyään ja sosiaalisia suhteitaan jatkamalla työntekoa osa-aikaisesti. Kokoomuksen mukaan koko kansantalous hyötyisi tästä. Kokoomuksen mielestä vanhuuseläkkeellä olevat voitaisiin myös ”vapauttaa kokonaan työehtosopimusten velvoitteista”.

Kokoomus esittää paketissaan myös, että työtulojen hankkiminen tehtäisiin nykyistä kannattavammaksi työeläkkeellä oleville.

”Tämä toteutettaisiin korottamalla verottoman ansiotulon rajoja ja keventämällä ehtoja”, Vartiainen kertoo.

Lisäksi paketissa esitetään muun muassa enimmäisaikaa ulkomaalaisten huippuosaajien oleskelulupien käsittelyyn, asuntokauppojen varainsiirtoveron poistamista sekä sunnuntailisää koskevan säännöksen poistamista laista, minkä jälkeen lisän suuruudesta voitaisiin sopia työehtosopimuksissa tai työpaikoilla.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä asetti loppukeväällä työryhmän työstämään ajatuksia, joiden avulla hallituksen työllisyystavoitteet ja talouskasvusuunnitelmat voitaisiin saavuttaa.

”Hallitusohjelman 110 000 uuden työpaikan ja 72 prosentin työllisyysasteen tavoite on välttämätöntä saavuttaa”, Työ- ja yrittäjyyspaketissa sanotaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat