Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Villitys innostaa, hämmentää ja pelottaa maailmalla

Kotimaa
 

Pelaajat kertovat liikunnan lisääntyneen ja mielialan parantuneen

Monet Pokémon Gon pelaajat ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa pelin aktivoineen heitä aivan uudella tavalla. Pelaajat kertovat yksinäisyyden tai pahoinvoinnin helpottaneen, kun peli vie ulkoilmaan ja tapaamaan toisia pelaajia. Osa on kertonut, ettei ole saanut yhtä paljon liikuntaa pitkään aikaan. Amerikkalaismediassa asiantuntijat ovat ylistäneet pelin vaikutusta.

Yritykset saavat asiakkaita

Osa pelin viehätystä ovat pokémoneille asetettavat ”vieheet”, jotka vetävät otuksia luokseen. Tällaisiin paikkoihin kerääntyy joskus paljonkin pelaajia, ja moni on haistanut bisnesmahdollisuuden. Eräs pitsayrittäjä kertoi New York Postille käyttäneensä 10 dollaria houkuttimeen, jolla sai paikalle ”tusinan verran” pokémoneja. Pelaajia saapui niin paljon, että myynti omistajan mukaan lähes tuplaantui. Kaikilla bisnesonni ei tosin ole ollut yhtä hyvä.

Varomattomuus kostautuu

Kaupungeista, joissa Pokémon Go on ollut yleisesti saatavilla, on kerrottu myös pelin aiheuttamista onnettomuuksista. Uutistoimisto AP:n mukaan Yhdysvalloissa peliä kävellessään seuranneet pelaajat ovat kaatuilleet, törmäilleet ja teloneet itseään. Maassa on uutisoitu yksittäisistä auto-onnettomuuksista, joissa kuljettaja on pelannut ratissa.

Jotkut poliisilaitokset sekä Yhdysvalloissa että Australiassa ovat kehottaneet pelaajia varovaisuuteen. Yhdysvalloissa on uutisoitu myös tapauksesta, jossa joukko ryöstäjiä asetti pelaajille pokémon-vieheellä ansan ja ryösti paikalle tulleita pelaajia.

Pokémon-kieltoja asetettu

Hyviä pokémon-apajia ovat julkiset tilat, joista osa kielsi pelin. Yhdysvalloissa holokaustin muistomuseo ja Arlingtonin sotilashautausmaa kehottavat kävijöitä olemaan etsimättä pokémoneja. Myös Kreml kehotti pelaamaan muualla. Sydneyssä suositun puiston ympäristön asukkaat taas ovat maan viestinten mukaan kyllästyneet yötä myöten pokémoneja puistossa jahtaaviin ihmisjoukkoihin.

Intiimit poke-kuvat leviävät

Peliä ympäröivä villitys on saanut pelaajat kokeilemaan luovuutensa rajoja. Verkossa leviävät kuvat, joissa pokémoneja etsitään lastenvaunuista, kodinkalusteista tai puolison kanssa makuuhuoneesta. Amerikkalaismedia taas kertoi miehestä, joka pyydysti pokémonia sairaalassa samalla, kun hänen kuvassa näkyvä vaimonsa valmistautui synnyttämään. Buzzfeedille pari sanoi tapauksen lähinnä naurattaneen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat