Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeri Soini kehottaa Nizzassa olevia suomalaisia ottamaan yhteyttä Suomeen

”Tämä on hyökkäys demokratiaa, vapaata yhteiskuntaa ja tavallisia ihmisiä vastaan. On syytä muistaa, että uhrit eivät koskaan ole syyllisiä”, Soini sanoo.

Kotimaa
 
Nizzan uhrien tunnistaminen vie aikaa
Nizzan uhrien tunnistaminen vie aikaa
Ministerineuvos Nicola Lindertz Suomen Pariisin-suurlähetystöstä kertoo, miksi perjantaina ei heti ollut tiedossa, oliko Nizzan torstaisen terrori-iskun uhrien joukossa suomalaisia. Toimittaja, leikkaus: Heidi Lämsä, kuva: Reuters

Ulkoministeri Timo Soini kuvailee Nizzan tapahtumien olleen karu herätys aamuun. 84 ihmistä on kuollut terrori-iskussa, joka tehtiin vilkkaalla rantakadulla Ranskan Rivieran pääkaupungissa.

Kuorma-auto ajoi myöhään torstaina päin kansallispäivää juhlivaa väkijoukkoa. Kuolonuhrien lisäksi loukkaantuneita on kymmeniä.

”Tämä on hyökkäys demokratiaa, vapaata yhteiskuntaa ja tavallisia ihmisiä vastaan. On syytä muistaa, että uhrit eivät koskaan ole syyllisiä”, Soini sanoi HS:lle perjantaiaamuna.

Matkustusilmoituksia Nizzaan on tehty 86, mutta ulkoministeri arvioi alueella olevan paljon enemmän suomalaisia.

”Toivon, että Nizzasta ollaan yhteydessä läheisiin ja Suomeen mahdollisimman pian. Levottomuuden katkaisemiseksi toivon, että saadaan tietoa läheisille, jotka ovat ymmärrettävästi hyvin huolissaan.”

Soini kertoo olevansa tyytyväinen ulkoministeriön toimintaan tilanteessa. Hänen mukaansa valmiuspäivystys on toiminut, ja Ranskan suurlähetystö tekee hartiavoimin töitä. Matkustusohjeistus ministeriön sivulla on Soinin mukaan ajan tasalla.

Soinin mukaan iskuille on tyypillistä, että tavallisia ihmisiä vastaan isketään summittaisesti tarkoituksena saada aikaan pelkoa ja paniikkia.

”On aivan luvallista viettää kansallispäivää, käydä jalkapallo-otteluissa, konserteissa ja kahviloissa. Pelolle ja paniikille ei saa antaa periksi.”

Soini korostaakin kansainvälisen yhteistyön, terrorismin vastaisen ja tiedustelutoiminnan tärkeyttä.

”Tämä on meille kaikille viesti siitä, että ilmiö on yleismaailmallinen ja eurooppalainen. Mikään maa eivätkä minkään maan kansalaiset ole täysin ulkopuolella ilmiöstä.”

Vaikka maailmalla matkustaessa iskun osumisen mahdollisuus omalle kohdalle on melko pieni, Soini muistuttaa, että sellainen on olemassa.

”Maailmassa on ihmisiä, ajatuksia ja ideologioita, jotka suhtautuvat vihamielisesti toiseen ihmiseen ja halveksivat heidän elämänsä arvoa.”

Mikko Stig / Lehtikuva
Ulkoministeri Timo Soini (ps)
Ulkoministeri Timo Soini (ps)
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat