Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SYL: Ilmainen ehkäisy kaikille alle 25-vuotiaille – ”Maksuton ehkäisy on keskeinen seksuaalioikeus”

Kotimaa
 
Hanna-Kaisa Hämäläinen
Maksuttoman ehkäisyn lisäksi SYL:n kaavailuissa nuorille tarjottaisiin matalan kynnyksen neuvontapalveluja.
Maksuttoman ehkäisyn lisäksi SYL:n kaavailuissa nuorille tarjottaisiin matalan kynnyksen neuvontapalveluja. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry haluaa kaikille alle 25-vuotialle maksuttoman ehkäisyn.

”Maksuton ehkäisy on keskeinen seksuaalioikeus”, sanoo SYL:n puheenjohtaja Heikki Koponen järjestön lauantaina lähettämässä tiedotteessa.

Ilmaiseen ehkäisyyn kuuluisivat SYL:n kaavailuissa sekä kondomit että hormonaalinen ehkäisy. Tiedotteen mukaan maksuttomasti ehkäisyä tarjoavissa kunnissa nuorten tekemät raskaudenkeskeytykset ja sukupuolitautitartunnat ovat vähentyneet merkittävästi.

Näin on tapahtunut esimerkiksi Raumalla. Nuoret ovat saaneet maksuttoman ehkäisyn vuodesta 2011 alkaen ja alle 20-vuotiaiden klamydiatartunnat ovat sen jälkeen vähentyneet kolmanneksella.

”Vaikka maksuttoman ehkäisyn tuoma taloudellinen säästö terveydenhuoltokustannuksissa on merkittävää, tärkeintä on, että nuoret pysyvät terveinä ja hyvinvoivina eivätkä joudu läpikäymään raskaudenkeskeytyksiä. Nuoret ovat usein vähävaraisia opiskelijoita, joille ehkäisyn hankkiminen voi olla kohtuuttoman kallista”, sanoo SYL:n hallituksen jäsen Annu Komulainen tiedotteessa.

Maksuttoman ehkäisyn ohella SYL vaatii nuorille matalan kynnyksen palveluita, joissa nuorille kerrotaan avun hakemisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat