Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hittipeli Pokémon Go on nyt saatavilla myös Suomessa – pelaajat varoittavat sovelluskaupan ruuhkautuneen

Malttamattomimmat Pokémon-fanit eivät jaksaneet odottaa virallista julkistusta.

Kotimaa
 
Helsinkiläiset juoksevat pokemonien perässä – "Ei voi sisällä istua"
Helsinkiläiset juoksevat pokemonien perässä – "Ei voi sisällä istua"
Pokemon Go:ta ei ole vielä edes julkaistu Suomessa, mutta silti Helsingin keskustasta löytyy nuoria, jotka heiluvat ja kyykkivät pokemonien perässä. Nyt.fi kysyi, mikä ihme vetää uudessa mobiilipelissä. Toimittaja: Juuso Määttänen, kuvaus ja leikkaus: Axel Nordman.

Yksi vuoden odotetuimmista mobiilipeleistä, Pokémon Go, on julkaistu nyt virallisesti Suomessa, tiedottaa Pokémon Go Facebook-sivuillaan.

Suomen lisäksi myös 25 muuta maata sai mobiilipelin sovelluskauppoihinsa lauantaina.

”Tästä päivästä lähtien pokémon-valmentajat, jotka asuvat Itävallassa, Belgiassa, Bulgariassa, Kroatiassa, Kyproksella, Tšekissä, Tanskassa, Virossa, Suomessa, Kreikassa, Grönlannissa, Unkarissa, Islannissa, Irlannissa, Latviassa, Liettuassa, Luxemburgissa, Maltalla, Alankomaissa, Norjassa, Puolassa, Romaniassa, Slovakiassa, Sloveniassa, Ruotsissa ja Sveitsissä voivat ladata Pokémon Go -pelin Play Storesta tai App Storesta”, Facebook-päivityksessä ilmoitetaan.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa sovellus julkaistiin jo viime viikolla.

Julkisessa Pokémon Go Finland -Facebook-ryhmässä suomalaiset Pokémon-fanit keskustelevat vilkkaasti siitä, kuka sai sovelluksen ladattua puhelimeensa ja kuka ei.

Ville Männikkö
Tommi Arffman ja Joona Hakala pelasivat Pokemon Go -peliä Esplanadin puistossa torstaina.
Tommi Arffman ja Joona Hakala pelasivat Pokemon Go -peliä Esplanadin puistossa torstaina.

Ryhmässä varoitellaan, että sovelluskaupoissa saattaa olla ruuhkaa.

Malttamattomimmat Pokémon-fanit eivät jaksaneet odottaa virallista julkistusta. He säätivät puhelimiensa asetuksia niin, että saivat ladattua sovelluksen, vaikka sitä ei vielä ollut julkaistu Suomessa.

Faneja on voinut nähdä Helsingin kaupunkikuvassa pitkin viikkoa etsimässä Pokémon-hahmoja.

Pokémon Go -mobiilipelissä on tarkoituksena kerätä mahdollisimman monta olentoa ja vangita ne Pokémon-pallolla.

Älypuhelimella pelattava peli hyödyntää puhelimien paikannusteknologiaa ja kameraominaisuuksia. Käytännössä Pokémon-hahmot ilmestyvät maastoon, josta ne voi napata omakseen. Pelaajien täytyy siis kiertää lähiympäristöään etsimässä otuksia – kotisohvalla tässä pelissä ei voi päästä pitkälle.

Ville Männikkö
Pokemon go -pelin näkymä Esplanadin puistossa.
Pokemon go -pelin näkymä Esplanadin puistossa.

Pelaajan ympäristöstä voi lisäksi löytää pisteitä ja Pokémon-saleja, joissa voi otella toisia pelaajia vastaan. Jokaisella pokémonilla on erityisominaisuuksia, joiden avulla ne voivat taistella muita olentoja vastaan.

Pokémon on japanilainen tuotesarja, jonka suosio alkoi Nintendon Game Boy -konsolilla julkaistusta videopelistä. Pelin tarkoituksena on kerätä mahdollisimman monta olentoja omaan joukkueeseen ja kilpailla niiden avulla muita joukkueita vastaan.

Pelejä on julkaistu lukuisia.

Videopelien lisäksi erityisominaisuuksiensa avulla toisiaan vastaan taistelevista olennoista ja niiden valmentajista on tehty myös televisiosarja ja useita elokuvia.

Pokémon Go yleistyi maailmalla huippunopeasti julkaisunsa jälkeen. Brittilehti The Guardianin mukaan pelin käyttäjämäärät tavoittelivat jo pian julkaisunsa jälkeen mikroblogipalvelu Twitterin käyttäjämääriä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat